burno među vladajućima / Ivan Kovačić ipak nije odustao od ostavke? 'Moram zaštititi dignitet službenika vlade'

Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić prijetio je ostavkom zato što su ga pojedini HDZ-ovci prozivali zbog zapošljavanja dužnosnica iz SDP-ove Vlade

13.3.2017.
18:37
VOYO logo

Nakon burnog vikenda i zbunjujućeg prvog dana u tjednu, čini se da Vlada ipak neće ostati bez jednog od potpredsjednika.

Barem zasad, jer...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne isključujem tu mogućnost. Gledajte, ako je ostavka nešto čime mogu zaštititi dignitet službenika, onda je ostavka najmanja stvar", prokomentirao je Kovačić.

Tako je potpredsjednik vlade zvučao nakon sastanka s premijerom Plenkovićem. Tvrdi da njegovu podršku u sukobu s pojedinim članovima HDZ-a ima: oni mu pak zamjeraju što u Ministarstvu uprave još uvijek rade Vesna Nađ i Višnja Tafra. Upravo to je, tvrdio je jutros Kovačić na izvanrednoj press konferenciji, ministra izbacilo iz takta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mojim izjavama sam govorio raznorazne izjave, neke nisu bile primjerene javnom prostoru, ali beštima ne može bit jača od govora mržnje", tvrdi Kovačić. 

Uznemiren je bio i njegov savjetnik, koji tvrdi da ga se jednako podmuklim oružjem napada i s ljevice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molim Vas da nađete bilo gdje, bilo kad pa i u pripitom stanju, da li sam ispjevao ijedan stih, ijedan, ijedne ustaške pjesme", savjetnik ministra uprave Ivica Relković.

No novinari nisu imali priliku postaviti pitanje je li posrijedi možda predizborni manevar - i ministar i savjetnik otišli su na sastanak s premijerom. Ruke pere i ministar branitelja Tomo Medved, u čije se Ministarstvo Vesna Nađ trebala vratiti po isteku dužnosničkog mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ministarstvo je uputilo dopise Vladi, Ministarstvu uprave i Ministarstvu pravosuđa da u okviru svojih ovlaštenja utvrde ima li u državnim tijelima slobodno radno mjesto na koje bi se gđa. Nađ mogla premjestiti. Čim su se ispunili uvjeti i čelnici tijela usuglasili, sukladno Zakonu o državnim službenicima potpisali su sporazum o premještaju Vesne Nađ”, stoji u priopćenju. 

A oporba u svemu - uživa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problemi u Ministarstvu koji su nastali 2016. godine i žalbe koje su upućene 2016. godine sigurno se ne mogu riješiti 2014. godine, bojim se da čak ni Zakon ne prepoznaje tu mogućnost", komentira Arsen Bauk. 

No zato bi problemi iz 2017. uoči lokalnih izbora među vladajućima mogli postajati - sve veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo