Jakovčić otkrio zašto je ministar turizma podnio ostavku

"Glavni razlog zbog kojeg je Veljko Ostojić dao ostavku je da pred lokalne izbore i izbore za Europski parlament ne šteti svojoj stranci.

10.3.2013.
14:43
VOYO logo

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, nakon ostavke ministra turizma Veljka Ostojića gostujući u emisiji Nedjeljom u dva odbacio je mogućnost da bi upravo on mogao zasjesti u fotelju u kojoj je do jučer bio njegov stranački kolega.

Jakovčić je ponovio kako za funkciju ministra turizma ima boljih kandidata od njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ima puno boljih ljudi koji su stručniji od mene, a da sam ja kompetentna osoba da zastupam interese ove zemlje u Europskom parlamentu", kazao je Jakovčić, ističući da ne želi zasjesti u ministarsku funkciju iako je neizvjesno hoće li "proći" na izborima za Europski parlament.

Milanović ništa nije naredio

Šef IDS-a tvrdi da je njegov stranački kolega sam od odlučio napustiti ministarsku fotelju, te da nije istina, kako pišu neki mediji, da mu je premijer Zoran Milanović dao sat vremena da podnese ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će IDS, nakon konzultacija i razgovora s ključnim ljudima u turizmu, do Uskrsa predložiti novog ministra.

Priznao je da se još nije čuo s premijerom, te a će ga nazvati ako se ne javi u sljedećih par dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavni razlog zbog kojeg je Veljko Ostojić dao ostavku je da pred lokalne izbore i izbore za EU parlament ne šteti svojoj stranci. To je bilo njegovo objašnjenje", rekao je šef IDS-a Ivan Jakovčić.

Istraga je otkriti istinu

Kaže da nije znao za malverzacije, a da će istraga pokazati je li Ostojić prekršio zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve se to sada daje u javnost jer se ja kandidiram za Europski parlament. Ne želim biti Veljku advokat, no mešetarenja zemljištem je uvijek bilo. U tome su sudjelovali i oni koji Ostojića sad osuđuju. Neka se sve istraži, ako je zgriješio, onda kao i svatko drugi treba odgovarati", kazao je Jakovčić, dodajući da mu je "Veljko prijatelj i nikada ne bih izdao prijatelje".

Podsjetimo, Ostavka Veljka Ostojića uslijedila je nakon što su mediji objavili da je ministar turizam bio upoznat s detaljima kupoprodaje zemljišta u Balama čija je vrijednost nakon urbanizacije višestruko porasla, s jednog na 25 milijuna kuna. Uz to, njegova je šogorica navodno u njegovoj prisutnosti, zemljište platila na ruke više nego što je prijavljeno Poreznoj upravi i tako oštetila državni proračun. Ostojić se u nedjelju oglasio priopćenjem u kojem navodi da je bez i jednog konkretnog dokaza bio izložen svakodnevnoj hajci koja mu nije omogućavala obavljanje posla na profesionalnoj razini koju je postavio u Ministarstvu za moje suradnike i sebe. "Ponavljam još jednom: nisam učinio ništa protuzakonito", poručio je bivši ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Kajin, dugogodišnji bliski suradnik Ivana Jakovčića, a danas političar koji se nalazi na suprotnoj strani, na Facebook stranici je komentirao Jakovčićev nastup u Nedjeljom u dva.

'Moj komentar na Jakovčićevo gostovanje NU2: Tužan sam i zbog Jakovčića i zbog IDS-a i zbog Istre. Zaista nemam zašto trijumfirati nad ovim njegovim jadnim nastupom. Vezano za Jakovčićevo posjedovanje 'manje Ili više nego prije' ja mogu slobodno reći da nisam kupio za par tisuća maraka niti društveni stan. Ništa si nisam urbanizirao a nisam si kupio ni kvadratni metar državne zemlje. Također, nisam kupio od države nikakav poslovni prostor kao što nisam u ime pozicije ništa niti prodao pa profitirao. Stoga, za razliku od nekih, mirno spavam noću i ne moram maštati da ću saditi ružice na lijepom brdu, još manje u Valturi', napisao je Kajin na svom statusu na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kajin kaže da kako je istina da mu je "vodnjanska ekipa 2001. podmetnula jedan amandman o urbanizaciji četiri hektara zemlje uz Barbarigu na kojoj osobno nisam nikada bio sve do 2005".

Što se tiče ponude potpredsjednika Mimice predsjedniku IDS-a Jakovčiću da uđe u vladu, u prvom trenutku sam pomislio da nisu pri zdravoj pameti! Sam sebi sam rekao pa nije valjda 1. April? Do jučer je Jakovčić pljuvao po Vladi, govorio 'Plan 21 je mrtav', spominjao 'killere', da 'Zagreb pljačka Istru', da 'nikada više neće u istu prostoriju sa Milanovićem', da bi se sinoć naglo promentuo u najvećeg zagovornika opstanka ove vlade u koju on, budimo iskreni, nikada nije vjerovao", napisao je Kajin. (Media Servis)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo