OBIČNI GRAĐANIN NA PRVOM MJESTU / Ivan Grubišić predstavio svoju nezavisnu listu

Image
Foto: PIXSELL

Neovisna lista dr. Ivana Grubišića predstavila je u Zagrebu svoj predizborni program pod geslom "Čovjek nadasve" ističući običnog građanina, čovjeka ispred svega te najavljujući izlazak na izbore u svim izbornim jedinicama budući da su Hrvatskoj potrebne korjenite promjene.

4.11.2011.
12:46
PIXSELL
VOYO logo

"Hrvatska je danas u dubokom minusu na svim područjima i smatramo da su nam potrebne korjenite promjene, a cilj tih promjena je sintagma koju već dugo upotrebljavam - čovjek nadasve", kazao je Ivan Grubišić na konferenciji za novinare u Novinarskom domu gdje je predstavio dio programa koji se, kako je rekao, ne nudi 'na menijima' drugih stranaka i po kojem će ih građani moći prepoznati.

"Budemo li birali iste, budućnost će nam biti gora nego sadašnjost", ustvrdio je Grubišić i naglasio da njegova lista program temelji na viziji nove, bolje i pravednije države u koju žele ugraditi kategorije etike, morala i duhovnosti jer danas, kaže, "živimo u plimi religioznosti, a u oseki duhovnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grubišić smatra da "oni koji su nas dosad vodili ne mogu biti isti koji će nas iz krize izvući". "Zato sam za korjenite promjene i demokratske smjene... Mi smo za birače, a ne za ponavljače - zna se - ili neki drugi slogan. Sve je to ista 'pašta' jer se bore za privilegije", dodao je.

Nasuprot tome, oni će, kako je rekao, tražiti da se ukinu svi politički privilegiji i to na svim razinama, da se broj zastupnika u Hrvatskom saboru smanji sa 153 na 75 zastupnika, a da se u saborskim odborima angažiraju stručni i moralni ljudi. Zalaže se i za postupno smanjenje državne administracije i preustroj vođenja Hrvatske koja je, smatra, preopterećena propisima "pa tu ni Duh Sveti ne može ništa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo