ISTRAŽUJU SVE BIVŠE ČLANOVE UPRAVE, OSIM NJEGA: / Kako je čovjek koji je 17 godina proveo na čelu Konzuma izbjegao ruku DORH-a?

Image
Foto: Pixsell

Ivici Todoriću jučer je, nepravomoćnom odlukom, određen istražni zatvor. Ostali osumnjičeni pušteni su da se brane sa slobode.

19.10.2017.
7:06
Pixsell
VOYO logo

Darko Knez jedini je koji je unazad zadnje dvije godine sjedio u Upravi Agrokora, a koji nije priveden u sklopu velike afere u ovom koncernu. Čak 17 godina radio je u Todorićevu carstvu. Od tih 17 njih devet proveo je na čelu Konzuma. Član Uprave Agrokora bio je svega šest mjeseci, ali i to se pokazalo dovoljnim da se pojavi u, kako se sada zna, lažiranom financijskom izvješću za 2015. godinu.

Image
ZA ŠTO SE TROŠIO NOVAC KOJEG JE AGROKOR SAKRIO U PROJEKT IPO? /

Putovanja, privatni avioni, skupi butici...

Image
ZA ŠTO SE TROŠIO NOVAC KOJEG JE AGROKOR SAKRIO U PROJEKT IPO? /

Putovanja, privatni avioni, skupi butici...

S obzirom na to da su privedeni svi ostali koji su unazad 24 mjeseca sjedili u Upravi koncerna, logično se postavlja pitanje - zašto nije i Knez?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DORH-ov slučaj fokusiran je na Agrokor d.d. te tereti 15 osumnjičenih, na čelu s Ivicom Todorićem, da su od 2006. godine lažirali poslovne rezultate koncerna u svrhu isplate dividende Todoriću. Ukupno se radi o 720 milijuna kuna. Drugi dio istrage tiče se otkupa dionica Agrokora od EBRD-a. U ovom kontekstu Todorića se tereti da se okoristio za 100 milijuna kuna otkupljujući dionice Agrokora novcem samog Agrokora, a u tome su mu, smatra DORH, pomagali i ostali osumnjičeni.

No, čini se kako nije bilo dovoljno dokaza da je u tome sudjelovao i Darko Knez koji je u vrhu koncerna proveo samo šest mjeseci, piše Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, s obzirom na najave proširenja istrage, moguće je da se ipak negdje nađe i njegovo ime, jer bi se dalje trebalo istraživati bilance Konzuma na čijem je čelu bio devet godina. Revizija je pokazala kako je upravo u Konzumu najviše nedoumica.

Od 2007. do 2015., koliko je na čelu Konzuma, svojim je potpisom jamčio točnost bilanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knez, koji je karijeru u Agrokoru počeo kao pomoćnik Ljerke Puljić, u ovom trenutku nije htio ništa komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo