bliže se lokalni izbori / Istražujemo: je li HDZ uistinu odustao od Martine Binenfeld i računa li na nju i Milan Bandić u bitki svih bitaka - osvajanju Zagreba

Milan Bandić će, u utrci za šesti mandat, imati najteži posao do sada?

16.1.2017.
19:04
VOYO logo

Nazivaju je bitkom svih bitaka. Borba za Zagreb i proračun od oko 13 milijardi zajedno s Holdingom, najveći je izazov na predstojećim lokalnim izborima. Iako je HDZ demantirao da će Martina Binenfeld biti njihova kandidatkinja za gradonačelnicu, doznajemo da to ipak nije isključeno. No navodno, rado bi je i u Bandićevu timu.

Martina Bienenfeld - predsjendica Turističke zajednice Grada Zagreba - bila je u Plankovićevom užem izboru za ministricu turizma, a sada se spominje kao HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba. Premda je to HDZ prije nekoliko dana demantirao, šef zagrebačkog ogranka stranke Andrija Mikulić - koji se sam nadao kandidaturi - danas nije bio rječit. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema izjava", kratko će HDZ-ov Andrija Mikulić.

Bienenfeld je karijeru započela visoko - na oko 10 tisuća metara - kao stjuardesa. Kasnije je radila u turističkoj agenciji, a sada je glavna za turizam u Zagrebu. Hoće li se natjecati protiv jednog od svojih najbližih suradnika - Milana Bandića - nije otkrila. Danima ne odgovara na pozive novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Bienenfeld navodno istovremeno pregovara i Bandić koji joj nudi mjesto zamjenice. No, to danas nije htio potvrditi ni demantirati.

"Ne razmišljam o tome, radim svoj posao. Što više kandidata to bolje. Neka cvjeta stotinu cvjetova kako bi rekao blaženi... ovaj pokojni... Mao Ce Tung", poručuje gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li ipak Plenković koji joj je dugogodišnji poznanik, pridobiti Bienenfeld protiv Bandića - trebali bi saznati tek za mjesec dana. Naime rok za kandidata u vladajućoj stranci pomaknut je do 15.veljače. Osim Mikulića, krugovi spominju i Reinera. 

Ne žure se ni u SDP-u. Davor Bernardić dugo je čekao priliku da pokuša pobijediti u Zagrebu, ali sada riskira da kao predsjednik najveće oporbene stranke padne upravo na tom izazovu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome odluku nismo donijeli, donijet će odluku zagrebačka organizacija", kaže predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Njegova kandidatura navodno ovisi o tome hoće li ga podržati HNS. Potvrđuje da s narodnjacima razgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa mi kao odgovorni ljudi i SDP razgovaramo sa svim partnerima i razgovarat ćemo i dalje. Tema nije bila lokalni izbori, ali bit će ovih dana", tvrdi Bernardić.

No, šef HNS-a ne odstupa od kandidatkinje koja se već odavno nametnula u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Buduća gradonačelnica grada Zagreba bit će Anka Mrak Taritaš jer to građani grada Zagreba zaslužuju. Nećete odustati od kandidature? Sve sam rekao", jasno će Ivan Vrdoljak.

Mrak Taritaš kampanju vodi aktivno već mjesecima pa poziva SDP da podrže nju umjesto Bernardića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ja baš ne izgledam kao osoba koja odustaje. Ja sam u kampanji već dvije godine - što žestoko, što u leru - i sigurno neću odustati", poručuje Anka Mrak Taritaš.

Prema svemu sudeći, Milan Bandić će, u utrci za šesti mandat, imati najteži posao do sada - pobijediti najmanje dvije žene pridobije li treću definitivno na svoju stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo