ISTRAŽIVANJE: / Evo kako će nove socijalne mjere Vlade utjecati na birače

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Maček

Većina građana, odnosno njih 47 posto smatra kako socijalne mjere Vlade ne bi bile usvojene da nisu uskoro izbori, javlja Nova TV.

11.9.2015.
19:40
PIXSELL, Patrik Maček
VOYO logo

Dnevnik Nove TV istražio je program Vladinih socijalnih mjera koje su predložene u posljednje vrijeme te njihov eventualni utjecaj na birače. Neke od predloženih Vladinih socijalnih mjera uključuju rješavanje problema kredita u švicarskim francima, odnosno 52 tisuće obitelji s umanjenim kreditima, po 200 kuna energetskog bona za struju za 100 000 građana, socijalna povećanja za 14.139 osoba te početak promjene postupka osobnog bankrota koji bi mogao obuhvatiti 7-8 tisuća građana.

Trećina smatra da će mjere jako utjecati na odluku kod izbora

Većina ispitanih, njih 47%, smatra kako te mjere ne bi bile usvojene da nisu uskoro izbori, njih 20 posto misli da bi manji dio mjera bio donesen, a da bi bio donesen veći dio socijalnih mjera misli 16 posto ispitanika. Da bi sve mjere Vlada donijela neovisno o izborima, misli 7 posto ispitanika, a ne zna 10 posto ispitanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da će u manjoj mjeri sve te mjere utjecati za koga će glasovati smatra 44 posto ispitanika. Da će dosta ili jako utjecati na odluku komu dati glas misli 34 posto ispitanika. Da ovo neće utjecati na izbor smatra 17 posto ispitanika dok njih 5 posto ne zna.

Ipsos plus je istraživanje za Dnevnik Nove TV proveo od 9. do 11.rujna 2015. među 600 ispitanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova TV/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo