Istraživanja: Tko će kao drugi u drugi krug?

Četiri dana prije izbora, u trenutku kada se kampanje zbog Božića bliže kraju, istraživanja javnog mnijenja daju značajno različite rezultate.

23.12.2009.
13:01
VOYO logo

Nadan Vidošević na stabilnoj je drugoj poziciji i uz Ivu Josipovića će ući u drugi krug, zaključak je istraživanja koje je agencija TotusOpinionmetar provela 21. i 22. prosinca.

Prema rezultatima te ankete provedene među 1.500 građana, Ivo Josipović osvaja 19 posto glasova, Nadan Vidošević 14,2, dok je Milan Bandić na trećoj poziciji s 9,5 posto glasova. Četvrti je Andrija Hebrang, 7,2 posto, peta Vesna Pusić, 4,6 posto, a šesti Dragan Primorac s tri posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Nova TV je sinoć objavila rezultate ankete koju je provela agencija Puls, koji su značajno drugačiji. U toj anketi, provedenoj, pak, prošli tjedan na 1.200 ispitanika, Josipović osvaja čak 31 posto glasova.

Drugi je, pak, Milan Bandić, sa 17,4 posto podrške. Nadan Vidošević je treći, s 11,9 posto. Četvrti je Andrija Hebrang s 9,3 posto, peti je Dragan Primorac sa 7,9 posto, a Vesna Pusić je šesta sa 6,4 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Značajno se razlikuju i podaci o tome koliko je građana još uvijek neodlučno – dok TotusOpinionmetar tvrdi da 26,7 posto građana još ne zna kome bi dalo glas, Puls kaže da je takvih birača još svega 5,5 posto.

Inače, anketa na koju su odgovarali posjetitelji net.hr-a prošli tjedan, pokazala je, pak, da je podrška među našim čitateljima podijeljena između Nadana Vidoševića i Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odgovoru na pitanje tko će uz Ivu Josipovića ući u drugi krug, od više od 17 tisuća čitatelja, i Nadan Vidošević i Milan Bandić imali su po 32 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo