Nova uprava / Istražili smo: tko je Marin Pucar, novi šef Podravke?

Nakon dramatičnih dana, raskola u Vladi i skrivenih sastanaka, sinoć ga je Nadzorni odbor Podravke imenovao novim predsjednikom Uprave. A već jutros novi vrh podravskog prehrambenog giganta započeo je prvi radni dan

24.2.2017.
19:24
VOYO logo

Kad se sa srcem kuha, skuhala se nova uprava i uz žličicu političkog kadroviranja tako danas na scenu stupa Marin Pucar. Kako nam kažu, dan mu je prepun tehničkih sastanaka i upoznavanja. Prvo je htio očistiti svoje ime od politike pa je sinoć u RTL Direktu odbacio nagađanja da je ministar Goran Marić lobirao za njega zbog osobnog poznanstva.

"Nemam nikakve veze, susreo sam ga na par poslovnih konferencija to je sva naša povezanost", izjavio je novi predsjednik uprave Podravke, Marin Pucar.

Neki novi drukčiji recept za još veći uspjeh Pucar zasad ne otkriva - a Koprivničanima je nakon svega ostao gorak okus u ustima.

"Tajne lokacije, ovo, ono, ne znam čemu sve to, pa nekad se to javno radilo da su svi znali kaj se bude odigralo i nije se to tajilo", rekao nam je Branko.

"Pa iskreno, moje mišljenje, politika van. Znači trebali bi doći neovisni ljudi koji znaju da rade", kazala je Martina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biografija ovog Zadranina počinje nogometno – bio je golman u Zadru i Dinamu, diplomirao ekonomiju u Zagrebu i engleskom Leedsu. Karijeru počinje u Gavriloviću, 2001. postaje direktor u Podravki, 2008. član Uprave, a kad je izbila afera Spice – ostaje jedan od dva neuhićena člana uprave.

No, 2010. skrivio je prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Odslužio je 10 mjeseci zatvora pa 2012. se vraća u biznis kao šef Zvečeva, a prošle godine doktorira u Osijeku. 

Iskustvo koje zadovoljava sindikaliste, a gradsku upravu baš i ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Pucar je zapravo jedino ime u ova dva dana za predjednika uprave koji je doista bio na stolu, i on je stvarno izbor i nas koji predstavljamo radnike", kazala je članica Nadzornog odbora Podravke Ksenija Horvat.

"Kontaktirao me nije, a ne očekujem ništa. Što dalje očekivati teško mi je reći, jer nismo niti na skupštini ni na nadzornom odboru čuli još ništa o novim planovima", kazao je Mišel Jakšić (SDP), gradonačelnik Koprivnice.

Pa tako za Jakšića, ali i mnoge Podravce još uvijek ostaje pitanje ako nova postava ne nudi ništa novo - zašto se moralo mijenjati staru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo