U brojkama / Istražili smo: Evo koliko je porasla potrošnja opreme i zaštitnog materijala u našim najvećim bolnicama

Image

Primjećuje se značajno povećanje potrošnje alkoholnih antiseptika i kirurških maski

26.4.2020.
13:00
VOYO logo

Zanimala nas je potrošnja zaštitnog materijala sad i u isto vrijeme lani, pa smo poslali upite svim KBC-ovima u Hrvatskoj. KBC Split još nije odgovorio, a ovdje su odgovori preostala četiri KBC-a.

KBC Rijeka 

"U KBC-u Rijeka smo zamijetili značajno povećanje potrošnje alkoholnih antiseptika i kirurških maski za više no dvostruko. Primjerice, porast potrošnje rukavica sa 500.000 komada na 670.000 komada i porast utrošenih jednokratnih maski sa 30.000 komada na 70.000 komada", kažu u toj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ističu da pri kalkulaciji treba uzeti u obzir da je u promatranom razdoblju broj pacijenata i broj zahvata osjetno smanjen, stoga je ovo povećanje u relativnim brojevima i veće.

KBC Sestre Milosrdnice

"Zahvaljujemo na vrijednim donacijama svima koji su nam pomogli, ali uz sve to uložili smo dosta naših sredstava u zaštitnu opremu. Za sada imamo dovoljno opreme, ali ne previše", poručuju iz te bolnice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

KBC Zagreb

"U 2019-oj godini u navedenim mjesecima bolnica je radila punim kapacitetom, a u ožujku i travnju 2020. popunjena je trećina do četvrtine kapaciteta, ovisno o danu. Također trenutno radi samo jedna trećina, do polovina osoblja tako da uzimajući u obzir sve navedene okolnosti zapravo je teško usporediti potrošnju zaštitne opreme prije godinu dana i sada", kaže prof.dr.sc. Ante Ćorušić, ravnatelj.

KBC Osijek

Image
Foto: Vijesti.hr
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo