Istraga protiv policajca koji je ignorirao 'nešto veliko'

Policajac Šipušić ispričao je na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića da mu je optuženik Mafalani uoči atentata najavio da će se u Zagrebu dogoditi 'nešto veliko'.

19.10.2010.
17:00
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko formirao je posebnu Stručnu skupinu s ciljem analize postupanja policijskog službenika Nenada Šipušića, koji je desetak dana prije ubojstva nakladnika Ive Pukanića i Nike Franjića od optuženika za sudjelovanje u njegovom atentatu Amira Mafalanija dobio informaciju da će se u Zagrebu dogoditi "nešto veliko".

Šipušić je, podsjetimo, na suđenju priznao da mu je Mafalani to najavio. Iako je s Mafalanijem pričao samo nekoliko dana nakon ubojstva odvjetničke vježbenice Ivane Hodak, nije prijavio nadređenima o čemu su razgovarali, jer je po njegovoj ocjeni najava "nečeg velikog u Zagrebu" bila preopćenita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je priopćio glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec, skupina će ispitati što je Šipušićevo postupanje značilo "u kontekstu kasnije izvršenog kaznenog djela teškog ubojstva", no "bez namjere da se ulazi u ocjenu danog iskaza, u smislu što on znači za optužnicu koja se stavlja na teret optuženima u ovom postupku".

"U odnosu na rezultate i zaključke Stručne skupine, glavni ravnatelj policije donijet će odluku o eventualnom poduzimanju stegovnih ili kaznenopravnih sankcija prema policijskom službeniku Nenadu Šipušiću", navodi Borovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominje da se s rezultatima rada Stručne skupine neće izlaziti u javnost prije nego što njezin rad bude u potpunosti dovršen. Navodi kako policija želi izbjeći bilo kakve konotacije o tome da se, "kroz aktivnosti Stručne skupine, želi utjecati na ocjenu sudskog vijeća o iskazu policijskog službenika Nenada Šipušića, u kontekstu krivnje optuženih u ovom kaznenom postupku".

Prethodni članci:

arti-201010060354006 arti-201010180286006 arti-201010150646006 arti-201004190498006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo