PNUSKOK UPAO U MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE / Češljaju projekt Slavonija, Baranja i Srijem: Pod lupom dvoje bivših ministara koji su već bili u problemima

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pod istragom su projekti u Virovitici i Vinkovcima koje su odobrili bivši ministri Tomislav Tolušić i Gabrijela Žalac

17.9.2021.
13:54
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pod istragom su PNUSKOK-a, doznaje RTL Potraga. Na meti istražitelja je pompozno najavljivani, ali zbog mnogih nepravilnosti u dodjeli bespovratnih europskih sredstava osporavani projekt Slavonija, Baranja i Srijem.

Doznaje se kako su istražitelji od Agencije zatražili podatke o ugovorenim i isplaćenim visinama potpora te o korisnicima. Među podacima, PNUSKOK inzistira na zapisnicima o odlučivanju o pojedinim potporama i dodjeli sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisi ministara na spornim projektima

Navodno je riječ o projektima o kojima su odlučivali bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, njegova bivša kolegica iz resora regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, bivša ravnateljica Agencije Matilda Copić te njen nasljednik na toj funkciji Antun Vujić.

"Pojma nemam ni o čemu. Mi sve što smo radili, smo radili kako treba, a neka svatko radi svoj posao", kratko je komentirao Tomislav Tolušić, dok bivša ministrica Žalac nije imala komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo: 'Nemamo takvih informacija'

U fokusu PNUSKOK-a su, navodno, najviše projekti u Virovitici i Vinkovcima. O svemu su se oglasili i iz Ministarstva poljoprivrede.

"Ministarstvo poljoprivrede u ovom trenutku nema takvih informacija. Da su predmetne institucije i zatražile dostavu određenih podataka, Ministarstvo poljoprivrede iste ne bi bilo u mogućnosti iznositi s obzirom na odredbe posebnih propisa koji se primjenjuju pri istražnim radnjama", poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo