ISTAKNUTI SDP-ovac ISKRENO PROGOVORIO O STANJU U STRANCI I PROZVAO BERNARDIĆA: / 'Podbacili smo, hitno trebamo promjene'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL
23.5.2017.
14:18
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

"Slušajući ovih dana razne komentatore, ali i istupe rukovodstva moglo bi se zaključiti da je SDP pobjednik ovih lokalnih izbora ili barem da je obranio zatečeno stanje. Unatoč porukama rukovodstva SDP-a, koje odišu optimizmom, mišljenja sam da SDP kao najjača oporbena stranka ne može nikako biti zadovoljan rezultatima lokalnih izbora i da upravo takva poruka treba doprijeti do našeg članstva, ali i do svih građana koji (ili još uvijek) simpatiziraju SDP. Moramo biti iskreni i sami sebi priznati da se od SDP-a, kao najveće (za sada) oporbene stranke, očekivalo mnogo više", stoji u Mrsićevoj objavi na Facebooku.

'Podbacili su'

Na žalost, tvrdi, SDP se predugo bavio sam sobom i unutarnjom konsolidacijom, pa tako i u razdoblju kada su se morali baviti pripremom za lokalne izbore. Uz to, kaže, izostala je konkretna temeljna politička platforma SDP-a o onome što će SDP-ovi kandidati za čelna mjesta, ali i za predstavnička tijela na lokalnoj razini, ponuditi građanima u predstojećem razdoblju. "Osim toga, izostale su konkretne mjere na pripremi naših kandidata na terenu, ali i motivacija članstva. To je bila zadaća rukovodstva i u tome su podbacili", mišljenja je Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor
Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor

Mirando Mrsić

Poručio je i da, iako je predsjednik stranke bio prisutan na terenu, stranci za pobjedu treba daleko više od slikanja i druženja s građanima.

'Dužnost nam je SDP učiniti boljim'

"U prvom redu jasna vizija, jasne politike i poruke te jedinstvo stranke bez dijeljenja na moje i one druge. Mislim da su očekivanja naših članova mnogo veća i da svi imamo odgovornost i dužnost učiniti SDP boljim. Smatram da su naši članovi, ali i građani izgubili povjerenje u SDP i da do sada ništa nije učinjeno da se to povjerenje vrati. Upravo zato nismo ostvarili željeni rezultat. Pred nama su vjerojatno parlamentarni izbori. Rezultati lokalnih izbora za nas sve koji vjerujemo u socijaldemokraciju trebaju nas potaknuti da se stvari u stranci počnu mijenjati na bolje, i to odmah, ako želimo da SDP ostane jedina moguća opcija protiv neoliberalne politike HDZ-a", poručuje Mrsić i dodaje kako vremena za čekanje da se dogode promjene više nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu je na prošlim parlamentarnim izborima koalicija SDP/HNS/HSU/HSS dobila 142.763 glasa. Na lokalnim izborima u nedjelju ista koalicija stranaka dobila je 67.189 glasova. Svaki komentar je, kaže, suvišan.

'Hitno trebamo promjene'

"Potrebne su nam promjene – i to hitno! Mnogo toga je rukovodstvo najavljivalo u odnosu na unutarnju konsolidaciju stranke - od promjene statuta do načina rada sa članovima. Ništa od toga na žalost nije učinjeno. I ovi rezultati su posljedica tog nerada i nerazumijevanja članova i građana. 'Honeymoon is over', od vodstva se traže rezultati! SDP", zaključuje Mrsić u objavi na svom Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo