incident u školi / Ista priča: časna sestra osudila vjeroučitelja, a onda povukla besmislenu paralelu

Image
Foto: Google Maps

Ravnateljica je potvrdila kako on više nije zaposlenik škole, a Mandarić da 15. siječnja u školu dolazi novi vjeroučitelj

7.1.2018.
12:47
Google Maps
VOYO logo

Priča oko cijelog slučaja vezano uz vjeroučitelja Bagarića još uvijek ne jenjava.

Predstojnica Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi Valentina Mandarić i ravnatleijca OŠ Matije Gupca Ljiljana Klinger gostovale su na televiziji N1 gdje su govorile o slučaju vjeroučitelja Krešimira Bagarića koji je zgrozio izljevom mržnje i pozivanjem na nasilje tijekom nastave vjeronauka u osmom razredu te osnovne škole na zagrebačkoj Knežiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica je potvrdila kako on više nije zaposlenik škole, a Mandarić da 15. siječnja u školu dolazi novi vjeroučitelj. Hoće li Bagarić moći predavati u nekoj drugoj školi ostaje za vidjeti, budući da će Crkva odlučivati o tome tek kada svi postupci budu dovršeni.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Časna sestra Mandarić osudila je čin vjeroučitelja te se ogradila i izrazila žaljenje zbog takvog događaja, a posebno ju pogađa što se to dogodilo na satu vjeronauka.

"Jer sadržaj vjeronauka u svojim temeljima ima dijalošku otvorenost. Učenik koji ide na vjeronauk treba prihvaćati druge, drugačije i pomagati im. Od nastavnika vjeronauka se očekuje da ga tako i predaje i da sav njegov rad ide u tom smjeru", rekla je Mandarić pa nadodala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je što se to dogodilo Bagariću, on je u sustavu od 2005. i dosad zaista nismo imali prijave. Ovo je težak, neprihvatljiv čin koji me iznenadio", rekla je Mandarić.

No zatim se požalila na nepravdu u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponavljam da ovakav istup nije prihvatljiv ni za koga, ali zaista bih voljela da se u budućnosti svi takvi istupi medijski tretiraju jednako. Ovakav govor nije usamljen, nismo tako nešto prvi put čuli, apeliram da zaista oni kojima se to dogodi imaju jednaki medijski tretman. Uvijek me iznenadi jedan dio medija. Evo mene živo zanima, da se to dogodilo nastavniku tjelesnog, fizike, matematike, da je to izrekao, bi li bio tako tretiran? Ponekad doživljavam medije kad je u pitanju vjeronauk, da nisu majka, nego maćeha. Zaista treba ista mjerila primjenjivati na sve.

Ovakav ispad vjeroučitelja je usamljen. Ali ako vjeroučitelj nešto napravi on postane predmet u cjelokupnoj, široj javnosti, a drugi izgredi koji su također za osuditi često se niti ne otkrivaju", kazala je časna sestra za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo