Ispunila im se želja: Mamu za Božić pustili kući

Obitelj Filipović iz sela Blatnica kod Čazme Božić će provesti puno veselije nego što su to mislili. Uoči tog blagdana dobili su najljepši mogući poklon.

24.12.2011.
21:49
VOYO logo

Uprava kaznionice u Požegi Božicu Filipović (45) pustila je da blagdanski zatvorski dopust provede sa svojim najmilijima. Riječ je o devetero djece za koje brine najstarija sestra Josipa (20), koja i sama ima jednogodišnju djevojčicu.

Božica je, pak, u zatvoru provela pet mjeseci zbog krađe, a obitelj je već godinu dana i bez oca Jove, hrvatskog branitelja, koji je poginuo u prometnoj nesreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Plakali su kad su vidjeli gdje živimo'

Priča o teškoj situaciji i neimaštini obitelji Filipović, koju smo prenosili, pokrenula je Hrvatsku. Životni jad Josipa (17), Marka (16), Hrvoja (14), Sandre (13), Božice (11), Jovane (9), Silvija (7) i Silvije (5) o kojima se skrbi sestra Josipa (20) razgalila je srca građana. Pomogli su i oni iz Hrvatske i van zemlje.

"Dosta ljudi nam je i došlo u Blatnicu donijeti darove. Mnogi su plakali kad su vidjeli kako i gdje živimo, da nemamo tekuće vode u kući, da svi boravimo, jedemo i spavamo samo u jednoj sobi, a da smo donedavno imali samo krumpir za jelo", kaže Josipa čiji mobitel ne prestaje zvoniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko opet može u školu

"Da nije bilo dobrih ljudi, naš Božić bio bi jako siromašan i bijedan. No sada se sve promijenilo, puno vedrije gledam na budućnost, moj brat Marko, koji je morao i pauzirati školovanje u Ugostiteljskoj školi jer nismo imali novca za autobusni prijevoz, ponovno će moći u školu", priznaje Josipa Večernjem listu ističući kako su im brojni građani pomogli i hranom i odjećom i novcem.

Bolji život obećale su im i braniteljske udruge, predvođene zagrebačkom Hvidrom i Udrugom specijalne policije. Prikupili su novac, kupili namještaj, a najavili su i obnovu kuće u kojoj višečlana obitelj živi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo