Ispravak objavljenih informacija

Na tekst pod naslovom 'Ako nećeš plaću u Konzum bonovima - daj otkaz', kojeg smo objavili 3. travnja 2012. godine, iz odvjetničkog ureda Španović koji zastupa Tehno filter d.o.o.

11.5.2012.
10:02
VOYO logo

"Ne odgovara istini navod da je gospodin Marin Pehar izvanredno otkazao radni odnos u društvu Tehno filter d.o.o. iz Belog Manastira zbog isplate plaće ili dijela plaće u bonovima ili zbog kojeg drugog razloga na strani poslodavca. Gospodin Pehar je radni odnos otkazao zbog razloga koji poslodavcu nisu poznati niti moraju biti poznati, ali isplata dijela plaće u bonovima nedvojbeno nije razlog jer je g. Pehar plaću u potpunosti primao u novcu, sukladno odredbama Zakona o radu, što i osobno potvrđuje u svojoj izjavi. Društvo Tehno filter d.o.o. sve od osnivanja 2006. godine posluje sukladno svim propisima Republike Hrvatske, poštuje dostojanstvo radnika i sva radnička prava, bez iznimki."

"Nadalje, postupak na Općinskom sudu u Belom Manastiru (u kojem je sklopljena nagodba društva Tehno filter d.o.o. i g. Pehara) nije iniciran i vođen zbog neisplate plaće u novcu već zbog prijeboja štete koju je radnik grubom nepažnjom počinio društvu Tehno filter d.o.o."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne odgovara istini niti informacija da je osnivač i vlasnik društva Tehno filter d.o.o. osoba koja ne poštuje ljudsko i radničko dostojanstvo te da je zlonamjerna i neodgovorna osoba. Gospodin Strišković nikada i ni po kojoj osnovi nije uvjetovao zasnivanje i/ili trajanje radnog odnosa bilo kojem radniku pa tako niti g. Peharu. U prilog ovoj tvrdnji ide i činjenica da je g. Pehar u društvu Tehno filter d.o.o. zasnovao radni odnos u dva navrata, drugi put nakon što je g. Pehar otkazao radni odnos u društvu zbog prijave na radno mjesto kod treće osobe i to u nevrijeme kad je posao društva bio u ekspanziji, a g. Pehar jedini radnik u društvu specijaliziran i obučen za rad na CNC stroju."

"Na kraju, vlasnik društva Tehno filter d.o.o. ističe da nikada ni u kojem postupku nije utjecao na hrvatsko pravosuđe. Otkaz punomoći od odvjetnika suprotstavljene strane u sporu je isključivo pitanje odnosa odvjetnika kao punomoćnika i njegove stranke kao opunomoćitelja, a sklapanje nagodbe kompromis kojemu suprotstavljene strane u sporu dobrovoljno pristaju (s punomoćnikom ili bez njega), a svakako bez sudačkog utjecaja na njegov sadržaj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo