Ispovijest žene koja je godinama zlostavljana

Obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

25.11.2012.
10:07
VOYO logo

Kaže kako se dugo godina trudila, u prvom redu zbog djece, održati brak. Mnogi su joj govorili da je razvod sramota za obitelj, za kraj iz kojeg je došla u Zagreb i okolinu u kojoj živi. No, to joj nije pomoglo.

Oružje u kući

"Nakon puno verbalnih situacija, tek kad je došlo do fizičkog nasrtaja shvatila sam da ipak moram reagirati za dobrobit svoje djece", kaže nesretna žena u razgovoru za Media Servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupila je snage, potražila je pomoć u institucijama za zaštitu djece i Centru za ljudska prava, te pozvala interventne policajce koji su muža priveli u policijsku postaju gdje je evidentiran.

"Bio mu je oduzet i pištolj i puška i sav mogući arsenal s kojim raspolaže", prisjeća se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Život pod istim krovom

Naglašava kako je razvod nije koštao ništa, jer je na temelju policijske dokumentacije dobila besplatnu pravnu pomoć. Sada želi da se što više udalji od sada već bivšeg muža.

"Na žalost, živimo u istoj kući, živimo pod istim krovom. Samim time što on zna što ga sljedeće očekuje, vrlo je discipliniran i boji se sljedećeg poziva na odgovornost čime bi narušio svoj rejting i u društvu i na poslu", kaže zlostavljana žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje ih raspodjela bračne stečevine oko koje se, tvrdi, njezin bivši suprug još više bori nego kod očuvanja braka. Kako bi što više dobio imovine, vrijeđa je i govori joj "nisi ti ništa, ti si bezvrijedna, nisi ništa radila, samo si rodila troje djece".

Žali što nije ranije otišla

Kaže kako ne želi nikoga savjetovati da se razvede, ali kada više ništa između muškarca i žene ne funkcionira onda, zaključuje, nema drugog izlaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad mi je žao zašto to nisam učinila i prije samo zbog svoje djece", zaključuje 45-godišnjakinja.

Proces rastave trajao je 14 mjeseci jer su imali malodobno dijete, pa su morali posjećivati Centar za socijalnu skrb koji je odlučio da je brak totalno narušen i da nema potrebe za mirenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo