'ljudi, idite sa suprugama!' / Ispovijest i jednog muškarca iz rađaone: 'Pitam se što bi bilo da nisam bio uz suprugu...'

Image
Foto: thinkstock

Nakon istupa Ivane Ninčević Lesandrić u Saboru, javnim prostorom se širi sve više priča o hororima koje žene prolaze u rađaoni

16.10.2018.
7:40
thinkstock
VOYO logo

Zastupnica MOST-a Ivana Ninčević Lesandrić je pred svojim kolegama u Saboru, ali i cijelom hrvatskom javnošću koja je pratila sjednicu, u samo nekoliko rečenica razotkrila horor u hrvatskom zdravstvu koji prolaze žene. Njezin istup podigao je veliku prašinu u javnosti koja se već gotovo tjedan dana konstantno zahuktava. 

U javnosti se tako pojavljuju brojna svjedočanstva žena koje su potaknuta istupom saborske zastupnice odlučile podijeliti i svoje iskustvo s javnošću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje istupe podijelile su i neke medicinske sestre, ali i jedan suprug žene koja je prošla horor u rađaoni. 

"Evo da vam i ja javim svoje viđenje iz rodilišta. Dakle ja sam suprug koji je odlučio prisustvovati porodu i to preporučujem svima jer nitko neće biti bezobrazan prema rodilji ako je sa pratnjom na porodu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj za mene veliki dan bio je u svibnju 2017. Porod moje supruge je trajao od šest ujutro do dva popodne, beba se nije spuštala a doktori su se trudili da se ne ide na carski.

Mene je bolilo kad sam vidio kako se moja ljubav, moja žena muči sa šest sati dripa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je naša kćerka izašla pupčana vrpca joj je bila oko vrata, u pet sekundi dok joj nisu otpetljali vrpcu prošao sam sreću, očaj i ushićenje. Na našu sreću a i na sreću doktora dobili smo zdravu curicu.

S obzirom da imam "jak želudac" s doktorom sam pregledavao posteljicu i dva puta ga ja pitam: Jeli sve izašlo? Oba puta on kaže je. I nakon dva tjedna meni žena završila na kiretaži, razlog zaostala posteljica, nakon svega
pitam se šta bi bilo da ja nisam bio tamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljudi moji idite na porode sa ženama i nemojte se onesvijestiti, budite hrabri i pomozite ženi, a u najgorem slučaju ako bude problema svjedoci su bitni na sudu", stoji u pismu supruga koje je poslano na adresu Slobodne Dalmacije. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo