Isplivao i neugodan mail za ministra Hajdaš Dončića

11.8.2012.
19:14
VOYO logo

"Gospodin Šams je dobar radnik, dobar stručnjak, ne govorimo o političkim imenovanjima nego o stručnom imenovanju i on je sam sebe vidio na tom mjestu. Naravno da je to ljudska ambicija koju ja ne osporavam, on je krenuo s dobrom namjerom. Nažalost, istrčao je malo pred rudo", izjavio je u subotu ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić za Dnevnik.hr.

Naime, Jutarnji list je objavio mailove koji pokazuju kako je Krunoslav Šams, zaposlenik u Upravi za prometnu infrastrukturu Ministarstva prometa, već izabran za mjesto zamjenika direktora Zračne luke Zagreb - iako je natječaj za to radno mjesto otvoren do 16. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve dogovorili, a onda raspisali natječaj

U mailu koji je Šams poslao pravnoj službi ZLZ-a još u lipnju piše: "Na jučerašnjem sastanku ministar je donio odluku da se Jedinica za upravljanje projektom izgradnje novog putničkog terminala Zračne luke formira u Zračnoj luci Zagreb. Nadalje, odlučeno je da ću ja rukovoditi jedinicom i da prelazim u Zračnu luku Zagreb u stalni radni odnos s rješenjem zamjenika direktora. Pomoćnik ministra g. Dan Simonić obavijestio je direktora T. Peovića o odluci ministra. Prijelaz bi se trebao dogoditi što prije, odnosno najkasnije do kraja idućeg tjedna. Točan datum utvrdit ću u razgovoru s direktorom, g. T. Peovićem, tijekom dana. U prilogu vam šaljem svoje dokumente. Molim, javite je li to dovoljno ili treba još koji dokument. Imam još u planu tijekom dana poslati nacrt sporazuma o formiranju jedinice za upravljanje".

'Pa kako bih to mogao učiniti kad natječaj nije zatvoren?'

Mjesec dana kasnije, u srpnju, Hajdaš Dončićevi pomoćnici su razmijenili novi mail u kojem su dogovorili provođenje ministrove odluke o zapošljavanju Šamsa. Tek je potom, u petak 9. kolovoza, raspisan natječaj za navedeno radno mjesto, koji je još otvoren za prijave, i to do 16. kolovoza. Inače, Hajdaš Dončić nije u petak htio za Jutarnji list potvrditi autentičnost mailova, već je rekao kako nije donio nikakvu odluku o izboru Šamsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa kako bih to mogao učiniti kad natječaj nije zatvoren? Točno je jedino da je Šams jedan od izglednih kandidata za to mjesto, no ukoliko se na natječaj javi netko bolji od njega, taj će biti izabran", kazao je Hajdaš Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo