'samouhljeb' / Isplatio si milijunski bonus: Bivši direktor Piškornice još uvijek nije vratio novac

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Istraga protiv Jozinovića je pri kraju, a tvrtka će vjerojatno pokrenuti tužbu protiv njega kojom će tražiti novac natrag

15.10.2018.
21:35
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo

Mladen Jozinović, 38-godišnji bivši direktor koprivničkog odlagališta otpada Piškornica koji je sam sa sobom potpisao ugovor i isplatio si bonus u iznosu od milijun kuna, poveznica je između američke tvrtke Zero Global Waste i CIOS-a Petra Pripuza.

"Ne, novac još nije vraćen. Čini se da je cijela istraga pri kraju i za to i za ostale nepravilnosti u tvrtki. Vjerojatno će i tvrtka pokrenuti protiv njega tužbu kojom će tražiti novac nazad jer si ga je isplatio bez znanja vlasnika", kazao je za 24sata sugovornik iz Jozinovićeve bivše koprivničke tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veze s Pripuzom

Dok je vodio odlagalište, Jozinović se povezao s Pripuzom. CIOS je dovozio velike količine otpada na Piškornicu, a nakon odlaska Jozinovića utvrdilo se da su Piškornici za to ostali dužni više od šest milijuna kuna.

Ubrzo nakon otkaza Jozinović je postao savjetnik američkoj tvrtki Zero Global Waste. Njihovi predstavnici, Jeffory Blackard i bivši senator Rick Santorum, prošli su tjedan najavili investiciju na Pašmanu, ali i povezivanje upravo s C.I.O.S.-om, a cilj im je izgradnja postrojenja koje bi od otpada radilo gorivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24sata je upitao Zero Global Waste smatraju li aferu s bonusima kao prepreku za Jozinovićev rad i koliko je pomogao u poslu s Pripuzom, no odgovor nisu odbili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo