osuda odbora / Išaran grob Ante Pavelića u Madridu: Crvenim sprejem nacrtali srp i čekić

Image
Foto: Facebook/Hrvati Deutschland

Oba grobna mjesta išarana su crvenom bojom, natpisima SKOJ i zvijezdom petokrakom

5.3.2019.
12:30
Facebook/Hrvati Deutschland
VOYO logo

Nepoznati počinitelj išarao je u Madridu grobnicu obitelji Pavelić. Fotografija je objavljena na Facebook stranici 'Hrvati Deutschland', a ona ju je prenijela od Odbora koji brine o ostavštini Višnje Pavelić

"Oba grobna mjesta išarana crvenom bojom, natpisima SKOJ i zvijezdom petokrakom. Odbor koji brine o ostavštini Višnje Pavelić, posljednje umrle od troje djece poglavnika Nezavisne Države Hrvatske dr. Ante Pavelića, poslao je fotografiju grafitima išarane grobnice obitelji Pavelić u Madridu te kratko priopćenje u kojem osuđuje “vandalski čin skrnavljenje grobnice obitelji Pavelić”, napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz napomenu kako “svaka mrtva osoba ima pravo na označeno grobno mjesto”, a živi “na odavanje počasti svojim mrtvima”, Odbor koji brine o ostavštini Višnje Pavelić, a time i o njezinoj obiteljskoj grobnici u Madridu, navodi kako su „neokomunistički izgrednici grafitima oskrnavili i oštetili grobnicu te tako podsjetili na skrnavljenja i rušenja hrvatskih grobova i mnogih groblja diljem Hrvatske i BiH nakon uspostave njihove Jugoslavije“. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo