IRAC NAPUSTIO DUBLIN I DOSELIO U HRVATSKU! / 'Ovdje je bolja kvaliteta života, naravno ako novac nije najvažniji'

Image
Foto: Screanshoot/YouTube

Dok Hrvati masovno iseljavaju, mahom i u Irsku, Glas Slavonije donosi priču o Ircu koji je iz Dublina doselio u Hrvatsku. I tvrdi da je ovdje kvaliteta života bolja nego u njegovoj rodnoj zemlji.

22.11.2016.
16:27
Screanshoot/YouTube
VOYO logo

Informacije o tome kako Hrvati mahom odlaze u Irsku trbuhom za kruhom uobičajene su pa kad se između njih pojavi jedna kako je odande u Lijepu našu doselio jedan Irac bude itekako vrijedna pozornosti. Paul O'Grady u Hrvatsku doduše nije došao sada već 2002., no i onda su brojni naši građani odlazili u njegov rodni Dublin, a on je ondje imao dobro plaćen posao arhitekta. Paul danas sa suprugom, inače Puljankom, i djecom živi u Vodnjanu, a razlog zbog kojeg je ovdje doselio itekako ostavlja bez teksta.

"Došao sam jer smatram da je ovdje bolja kvaliteta života. Ako novac nije najvažniji motiv u životu, onda Hrvatska doista može biti ugodna zemlja za življenje. Da je lako, nije, ali na život treba gledati pozitivno. Zato održavam predavanja i radionice za učenike na temu poduzetništva i kreativnosti, kako bi oni postali baza da možemo poboljšati Hrvatsku", priča O'Grady na tečnom hrvatskom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVAT U DUBLINU: /

‘Crnčio sam kao sezonac na Jadranu, a onda sam pukao. Zaposlio sam se u sjedištu Googlea’

Image
HRVAT U DUBLINU: /

‘Crnčio sam kao sezonac na Jadranu, a onda sam pukao. Zaposlio sam se u sjedištu Googlea’

Svjestan je da svi krajevi Hrvatske nisu jednako razvijeni i da nije isto živjeti u Istri i Slavoniji. Kaže kako Slavoniji treba pomoći da bi život ondje ponovno bio kvalitetniji. "Ni meni nije bilo lako kada sam došao u Hrvatsku. Nisam znao jezik, nisam imao novca, ni stan, ni kontakte, ali uspio sam. To znači da je moguće, ali prije svega čovjek mora biti pozitivan", kaže Irac koji je i u Osijeku održao svoje predavanje o poduzetništvu i kreativnosti.

Predavanja su održana u 2. gimnaziji kako bi učenicima pokazala da se uspješan može biti i u svojoj zemlji. Njima O'Grady mlade želi potaknuti da uzmu stvar u svoje ruke i budu dovojno hrabri da u svojoj zemlji poduzmu korake za vlastitu budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo