profil pljačkaša / Invalid opljačkao banku pod prijetnjom bombom, sjeo u taxi i pobjegao za Bjelovar

Image
Foto: Facebook

Tvrtko Križić osumnjičen je da je u srijedu oko 17 sati poslovnicu Erste banke u zagrebačkoj Tratinskoj ulici. Riječ je o stopostotnom invalidu

11.3.2016.
12:17
Facebook
VOYO logo

Muškarac koji je u srijedu opljačkao poslovnicu Erste banke kod Cibone je 35-godišnjak u invalidskim kolicima kojem su zaposlenici predali novac nakon što im je zaprijetio da će aktivirati bombu, objavila je u petak zagrebačka policija.

Osumnjičeniku su navodno zaposlenici pomogli da uđe u prostoriju poslovnice zbog stepenice na ulazu, a onda je rekao da ima bombu i od troje zaposlenika zatražio novac koji su mu dali iz straha za život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S plijenom od 50.000 kuna razbojnik je potom otišao u taksi čiji ga je vozač, ne znajući da je upravo opljačkao banku, odvezao na željeno odredište - u Bjelovar.

No, policajci su ubrzo uhvatili 35-godišnjeg osumnjičenika na bjelovarskom području, te su kod njega pronašli i ukradeni novac. Po pisanju medija muškarac može hodati, ali jako otežano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni muškarac, koji po pisanju medija jako otežano hoda, poslovnicu banke u Tratinskoj ulici opljačkao je u srijedu oko 17 sati.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, radi se o Tvrtku Križiću, zvanom Tvrdi, koji prema profilu na Facebooku sebe smatra 'pravim domoljubom, zagovornikom lustracije i navijačem Mamićevog Dinama'. Po Križićevu Facebook profilu, Tvrtko je informatičar u Gradskoj plinari. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, rado pozira s poznatim osobama pa je tako ovjekovječio susrete s Tomislavom Karamarkom, Biserkom Petrović, Josipom Rimac, pokojnim Josipom Kužeom...

Image
Foto: Facebook

Također je boravio u šator na Savskoj 66, ispred Ministarstva branitelja. Štoviše, bio je u prvom redu kada su se na ulici pojavile plinske boce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo