Internetske prevare / Internetski prevarant iz Zadra nasamario trideset ljudi: djevojci umjesto Iphonea 5 isporučio cjepanicu

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Smatra se da je srednjoškolac internetskim prevarama zaradio 200 000 kuna

7.12.2016.
11:49
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Na internetu bi oglašavao prodaju mobitela, pa bi lakovjernim kupcima slao bezvrijedne predmete. Primjerice, djevojka koja je od njega kupila Iphone 5, dobila je u paketu (bezvrijedni) komad drva.

Također bi se javljao na oglase za prodaju mobitela objavljene na internetskim portalima kako bi pribavio podatke o bankovnim karticama prodavača. S kartica bi nakon toga sebi prebacivao novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv zadarskog srednjoškolca, koji je ovim putem oštetio više osoba za gotovo 200 tisuća kuna, u utorak je započeo kaznineni postupak na Općinskom sudu u Zadru, prenosi Zadarski.hr.

Istragom je utvrđeno da je virtualnim malverzacijama nasamario tridesetak osoba sa područja Hrvatske. Optužen je za računalnu prijevaru, nedozvoljenu uporabu osobnih podataka i klasičnu prijevaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je jednom bio pušten iz pritvora uz jamčevinu, osamnaestogodišnjak je pobjegao u Austriju, no u međuvremenu se odlučio vratiti u Zadar i priznati kaznena djela za koja se tereti.

Iako je tužiteljstvo za njega tražilo kaznu od dvije godine i osam mjeseci zatvora, presuda ovom učeniku zadnjeg razreda srednje škole će, po svemu sudeći, biti ipak malo blaža. Budući da novac zarađen prevarama nije potrošio, svi će prevareni u sudskom procesu biti obeštećeni, a većina njih je izjasnila i da ne želi svjedočiti na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo