Inspektorica premijerka: Svi me zovu, čestitaju...

Kako bi iz sebe izbacila ushit i tople osjećaje zbog završetka pregovora s EU, Kosor je za oružje izabrala – pero.

27.6.2011.
13:22
VOYO logo

Premijerka Jadranka Kosor se ponovno uhvatila pera i pokazala da do titule "Inspektorice Kvokoš" u Smibu 80-ih godina nije došla preko veze. Naime, talent za pisanje joj je neosporan, a budući da joj stil i danas kad je premijerka nalikuje stilu inspektorice Kvokoš od prije 30-ak godina, moguće je da se zapravo radi o nečemu sjajnom.

Nekoć je odjavljivala priče s "Nema zime dok znate moje ime", a danas se, na tom tragu, trudi istaknuti svoje ime koliko je god to moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz dnevničkog zapisa koji je nakucala ekskluzivno za Jutarnji list, priznaje kako se uz čelnike EU Van Rompuya, Barrosa, Orbana" i Fülea osjećala kao među starim dobrim prijateljima". Na sastanku Europske pučke stranke, kaže, svaki puta kad bi netko spomenuo Hrvatsku i njenu Vladu "počinje pljesak".

'Nisi ni svjesna...'

"Svi me zovu. Svi čestitaju. Dobivam SMS poruke potpore iz Hrvatske, od Hrvata iz inozemstva, mnogih europskih prijatelja", hvali se premijerka Jadranka Kosor, ne stajući na tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči ceremonije objave povijesne odluke šefova država i vlada EU, piše premijerka, "dobila sam i buket cvijeća, i pismo. '... nisi ni svjesna koliko si osobno pridonijela završetku pregovora s EU...' U potpisu: slovenski premijer Borut Pahor".

Kao što se nekoć hvalila uobičajenim potpisivanjem jelovnika rukom Baracka Obame, premijerki je bilo nužno istaknuti i protokolarni poklon europskih činovnika Barrosa, Vana Rompuya i mađarskog premijera Orbana, koji trenutačno presjeda EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poklanjaju mi knjigu Europe: Giving Shape to an Idea. S posvetom: 'Draga premijerko, draga Jadranka. Vaš naporan rad i vaša predanost doveli su Hrvatsku do današnjeg postignuća. Od srca vam čestitamo u prigodi Dana državnosti i radujemo se što ćemo izraziti dobrodošlicu Hrvatskoj kao 28. članici EU.' Ja njima darujem penkale", razotkriva premijerka u, kako rekosmo, ekskluzivi za dnevne novine u vlasništvu kuće medijskog tajkuna Ninoslava Pavića, Europapress Holdinga (EPH).

Što nije pružila ruku Vjesniku?

Možda je potpuno u redu što je premijerku – unatoč interesu istražnih organa za EPH-ovu privatizaciju Slobodne Dalmacije i činjenici da je sama Kosor zatražila sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog sumnje u vlasništvo "pojedinih medija" – presumpcija nevinosti odvela upravo pisanju za Pavićev dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije naodmet pitati: koja je onda zapravo svrha financiranja Vjesnika s 18 izravnih milijuna kuna godišnje, i još nekoliko neizravnih, putem Narodnih novina, ako ni predsjednica Vlade koja odlučuje o tom sufinanciranju nije raspoložena da im makar jednom ovakvom romantičnom samohvalom bar za mrvicu digne tiražu s jadnih 3.900 primjeraka dnevno iz 2010. godine?

Vezani članci:

arti-201004080775006 arti-201006010517006 arti-201103100234006 arti-201003290457006 arti-201006250150006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo