vjenčanje iz noćne more / Inspektorat ih zatvorio nakon masovne zaraze na vjenčanju, iz resorta u Zaprešiću kažu: 'Žao nam je'

Image
Foto: Shutterstock

Navode kako su testovi svih naših zaposlenika i hrane na norovirus do sada negativni, ali da se slažu odlukom Sanitarne inspekcije Državnog inspektorata da ne održavaju svadbe dok s potpunom sigurnošću ne utvrde da ne postoji nikakva mogućnost daljnje zaraze. Laboratorijski rezultati testova još se čekaju

1.9.2023.
13:19
Shutterstock
VOYO logo

Nakon što je Državni inspektorat privremeno zatvorio Wedding Resortu Corberon u Zaprešiću u kojem je mladoženja, prema pisanju 24sata, prošlog petka zbog norovirusa propustio dio svog vjenčanja, a zarazilo se i 150 gostiju, javnosti su se obratili i iz samog popularnog resorta.

"Žao nam je zbog svih neugodnosti koje su imali mladenci i njihovi gosti zbog zaraze norovirusom na nedavno održanim svadbama. Iako su testovi svih naših zaposlenika i hrane na spomenuti virus do sada negativni, slažemo se s odlukom Službe sanitarne inspekcije Državnog inspektorata svadbe ne održavamo dok s potpunom sigurnošću ne utvrdimo da ne postoji nikakva mogućnost daljnje zaraze", navode u svom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavljaju da poduzimaju sve kako bi rasvijetlili okolnosti i uzroke dosadašnjih zaraza te da surađuju sa svim nadležnim tijelima kojima stoje na raspolaganju.

Image
dok se sve ne 'očisti' /

Državi inspektorat zatvorio popularni resort za vjenčanja s kojeg je 150 gostiju otišlo zaraženo norovirusom

Image
dok se sve ne 'očisti' /

Državi inspektorat zatvorio popularni resort za vjenčanja s kojeg je 150 gostiju otišlo zaraženo norovirusom

"U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar i tvrtkom Bio San tijekom ovoga tjedna dezinficirali smo još jednom sve prostore u kojima se svadbe održavaju i u kojima se obavlja priprema hrane te su uzeti dodatni uzorci s različitih površina, a rezultate daljnjih testova očekujemo tijekom sljedećeg tjedna. U ovome trenutku i pored svih poduzetih mjera nemamo saznanja na koji način je norovirus došao među goste te intenzivno radimo na utvrđivanju činjenica", dalje navode iz resorta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju da su svjesni važnosti dana vjenčanja u životu njihovih klijenata te čine sve da uvjete za ponovni početak rada zadovoljimo što je prije moguće.

"Nažalost, do utvrđivanja svih činjenica i otklanjanja eventualnih nedostataka moramo otkazati svadbene svečanosti planirane za ovaj vikend. O daljnjem razvoju događaja pravovremeno ćemo obavijestiti sve koji su planirali svoje svadbene svečanosti u našem resortu. Ovim putem se ispričavamo svim mladencima i njihovim gostima na koje na bilo koji način utječe ovaj razvoj događaja te smo im na raspolaganju kako bismo zajedno pronašli adekvatna rješenja za njihove svadbene svečanosti", završavaju u svom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, mladoženja Mislav Markoč ispričao je za 24sata kako je u večeri vječanja prvo mislio da mu se smučilo zbog koreografije, a potom je nakratko izašao van i počeo povraćati.

Naveo je da se povukao u sobu za mladence, pokrio se s tri deke, a na kraju su pozvali i Hitnu pomoć oko pola tri, dali su mu injekciju protiv mučnine i tabletu za snižavanje temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko tri sata vratio u salu.

Na kraju se od 250 gostiju, njih 150 zarazilo norovirusom, a njih 20-ak da je završilo na Hitnoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Kraljevsko vjenčanje u Jordanu uz Land Rovere i deve o kojem pišu svi svjetski mediji

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo