Inspekcija zatvorila dio Osnovne škole Dobri!

5.9.2013.
18:59
VOYO logo

Ustvrdio je kako će se učenici koji su pohađali nastavu na gornjem katu te škole premjestiti u neku od drugih splitskih škola, te da se u tom smislu trebaju poduzeti odgovarajuće mjere, javlja HRT.

Urušavanje stropa u osnovnoj školi Dobri, koje je lakše ozlijedilo pet učenika, izazvalo je nezadovoljstvo roditelja u Splitu koji u izjavama lokalnim medijima traže sigurnosnu zaštitu za svoju djecu jer ne žele, kako poručuju, da im djeca na nastavi nose "zaštitne kacige".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škola je starija od 80 godina. Ravnateljica Ivanka Žaper kaže kako je dobro održavana. Ona se u više navrata obnavljala i ova učionica je bila sasvim u redu, na njoj se nije moglo primijetiti da bi se nešto moglo dogoditi.

Djeca se prestrašila

Strop se urušio tijekom sata vjeronauka. Jedna djevojčica ima ogrebotinu, a bilo je naravno i straha i prašine u očima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović je učenicima zaželio brz oporavak, poručivši kako odgovornost za taj događaj ne snose ni ravnateljica niti Grad Split kao osnivač škole, budući da je škola temeljito renovirana.

"Izuzetno mi je žao što su djeca pretrpjela šok prilikom incidenta koji se dogodio u splitskoj školi. Želim im da se brzo oporave i nadam se da neće ostaviti trajne posljedice za njih", rekao je Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo