ovaj put neopozivo / Inspekcija ostala slijepa na mutne poslove u splitskom KBC-u: dr. Boschi ponovno dao otkaz

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vladimir Boschi povukao je ostavku podnesenu 1. ožujka, ali nakon što je inspekcija utvrdila kako bolnica posluje zakonito, ponovno je promijenio odluku

14.3.2017.
12:50
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su inspekcije Ministarstva zdravstva utvrdile da je u splitskom KBC-u sve u redu i da postoje tek manje administrativne pogreške, traumatolog Vladimir Boschi odlučio je ponovno, ovaj put i neopozivo, dati otkaz, piše Slobodna Dalmacija. 

"Kao što sam se i dogovorio s bolničkim čelnicima, svoj sam prvi otkaz povukao jer sam smatrao da tijekom inspekcijskog nadzora moram biti u KBC-u, kako bih bio dostupan i kako bih s inspektoricama mogao obaviti razgovor. Budući da je nalaz takav kakav jest, dat ću otkaz, samo moram s Pravnom službom riješiti detalje otkaznog roka i ostalog postupanja. Ne slažem se s inspekcijskim nalazom, ali protiv njega neću ići", izjavio je Boschi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, doktor Boschi je 1. ožujka dao otkaz u KBC-u Split nakon što je utvrdio nepravilnosti u poslovanju bolnice u smislu lažiranja dokumentacije pacijenata u svrhu prevare HZZO-a.

>> 'U splitskom KBC-u je lažiran Zavod za ortopediju i traumatologiju': krirug dao otkaz u bolnici zbog kriminalnih radnji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Inspekcija u splitskom KBC-u: doktor koji je otkrio malverzacije povukao otkaz

Nakon toga u bolnicu je stigla inspekcija, koja je utvrdila da navodi traumatologa Boschija ne drže vodu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inspekcijskim nalazom dokazano da u KBC-u nema nikakvih kriminalnih radnji, te kako je sve rađeno po zakonu, pravilniku i statutu", izjavio je nakon rada inspekcije ravnatelj bolnice Ivo Jurić, piše Slobodna Dalmacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo