Inspekcija na farmama proizvođača mlijeka za Dukat, Vindiju i Meggle!

Veterinarski inspektori u srijedu su krenuli u provjere ispravnosti mlijeka i stočne hrane na farmama Dukatovih, Vindijinih, ali i Meggleovih kooperanata.

13.2.2013.
10:31
VOYO logo

Veterinarska inspekcija u srijedu je započela službenu kontrolu na farmama Dukatovih, Vindijinih, ali i Meggleovih kooperanata. Prema nalogu pomoćnice ministra poljoprivrede Mirjane Matušić Pišl, inspektori moraju uzorkovati sirovo mlijeko i stočnu hranu koja se koristi za ishranu krava na nekoliko farmi u Budincima, Runoviku, Miholjačkom Poreču. Osim traženih, trebaju kontrolu napraviti i u još nekoliko nasumično izabranih farmi, piše Večernji list.

Očekuje se profesionalnost

"Mlijeko možete uzeti u boce kojima se uzorkuje mlijeko za analizu inhibitorne tvari. Uzorkovanje izvršite u skladu s Pravilnikom o planu uzorkovanja i metodama analiza za službenu kontrolu količina mikotoksina u hrani. Uzorke mora pratiti zapisnik o uzorkovanju u koji je potrebno upisati sve potrebne podatke", stoji u dopisu voditeljice službe veterinarske inspekcije Brankice Capek poslanom inspekciji od koje se sada očekuje profesionalni pristup u obavljanju zadataka. Uzete uzorke veterinarska inspekcija treba dostaviti u Hrvatski veterinarski institut u Zagrebu na analizu aflatoksina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u mlijeku proizvođača Vindije i Dukata prije šest dana pronađen je opasni sastojak aflatoksin M1. Uzorak u kojem je pronađen poslan je na analizu u Beč, odakle se još uvijek čekaju službeni rezultati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo