INSPEKCIJA KRENULA NA IZNAJMLJIVAČE, ONI U PANICI: / Nemojte da vam izbiju novac iz džepa, postoji skripta koja će vas spasiti

Image

Loše informiranje stvara dramu među iznajmljivačima, ali se doskočilo tom problemu

26.6.2019.
22:24
VOYO logo

S pravom sezonom, krenula je i sezona posjeta inspektora iznajmljivačima. Međutim, brojni iznajmljivači krenuli su nepripremljeni te nisu sigurni koji im sve "papiri" trebaju, dok neki ne znaju niti da trebaju ispisati račun, piše Slobodna Dalmacija. Oni ne znaju je li kod njih "sve po zakonu". I stari iznajmljivači ostali su začuđeni jer, tvrde, inspektori na terenu traže neke stvari za koje mnogi nisu znali da ih trebaju imati.

Oni koji su "kopali" po pravilnicima i zakonima dolaze do zaključka da je na teren došla neka nova generacija inspektora pogrešno informirana po nekim pitanjima. Ili samo novi iznajmljivači nisu dobro shvatili o čemu je riječ. Kao primjer lošeg shvaćanja zakona i pravilnika Slobodna Dalmacija navodi primjer kada je prije nekoliko godina stigla inspekcija u Dubrovnik i tražila od iznajmljivača vatrogasne aparate. Tada ih je rijetko tko imao te su taj dan u Dubrovniku rasprodani svi vatrogasni aparati. Na kraju se ispostavilo da mali iznajmljivač takav aparat ne mora ni imati, već samo obrtnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skripta koja pomaže iznajmljivačima

Loše informiranje stvara dramu među iznajmljivačima, ali se doskočilo tom problemu. Voditelj Službe turističke inspekcije Područne jedinice Zagreb prije dvije godine napisao je skriptu "Inspekcijski nadzor Turističke inspekcije kod iznajmljivača" koja je stigla do iznajmljivača. Skripta se u tisućama primjeraka "dilala" po cijeloj Lijepoj našoj jer je to bilo prvi put da je neki inspektor objasnio što i kako napraviti, čak na 30 stranica.

Image

27.05.2018., Dubrovnik - Ilustracija za apartman. Tala s oznakom i kategorizacijom objekta za iznajmljivanje. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Skripta je bila pravi pogodak za iznajmljivače jer su do tada bili dosta zbunjeni kaznama i gdje griješe. I neki su novinari kontaktirali inspekcijske urede diljem Hrvatske pa su im inspektori davali prilično čudne odgovore poput "Mi smo ovdje da kažnjavamo, a ne da vam objašnjavamo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo