neugodna situacija / Incident u Međimurju! Bijesni putnici: 'Zbog švercera su nas zatočili u vlaku'

Image
Foto: eMeđimurje

Zbog nekolicine koji su odbijali platiti kartu, vrata vlaka bila su neko vrijeme zatvorena

10.12.2019.
21:38
eMeđimurje
VOYO logo

Zbog činjenice da putnike bez karte kondukter i strojovođa drugačije ne mogu zadržati u vlaku do dolaska policije, sva vrata su bila zatvorena za izlazak do njihovog dolaska. No mnogi nedužni putnici zbog toga su doživjeli neugodna iskustva, piše eMeđimurje.

Sve zbog putnika bez karte

''Uz sve probleme, kašnjenja vlakova, situacija da se ponekad smrzavamo u vlaku, a ponekad 'kuhamo' u njima, danas sam doživio nešto posve novo. Naime, ostali smo 'zarobljeni' u vlaku gotovo pola sata'', opisao je nezadovoljni putnik koji svakodnevno putuje na relaciji Kotoriba – Čakovec i obratno zbog posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, na vlak koji iz Čakovca kreće u 14:52 sati u Donjem Kraljevcu se ukrcalo nekoliko putnika, a neki od njih bili su bez prijevozne karte što je, pregledavajući karte, uočio kondukter.

''Nakon 'natezanja' sa spomenutim putnicima i činjenice da su odbijali platiti kartu, kondukter je odlučio pozvati policiju. Neki od putnika su rekli, ja to nisam vidio, da je jedan od njih i napao konduktera te se iskrcao iz vlaka stanicu prije Kotoribe, u Donjem Mihaljevcu'', dodao je nezadovoljni putnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže, vlak je stigao na željeznički kolodvor u Kotoribi praktički na vrijeme, no zbog činjenice da putnike bez karte kondukter i strojovođa drugačije ne mogu zadržati u vlaku do dolaska policije, sva vrata su bila zatvorena za izlazak do njihovog dolaska.

''To je potrajalo gotovo pola sata. Apsurdna situacija, a što je najgore, ovo nije prvi put, no ponekad kondukteri popuste i zbog ostalih putnika jednostavno odustanu od čekanja policije. Moram napomenuti da se, u ovom, ali i drugim slučajevima kojima sam prisustvovao, radilo o pripadnicima romske nacionalne manjine'', zaključio je anonimni putnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo