IZ INE OBJASNILI OTKAZ SINDIKALISTU SEKULIĆU: / 'Narušava imidž kompanije, stvara tenzije među radnicima i obmanjuje javnost'

Image
Foto: PIXSELL

Predsjednik Ininog sindikata Nova solidarnost i glasnogovornik Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak Predrag Sekulić potvrdio je u subotu da je dobio otkaz u sisačkoj Rafineriji.

4.11.2017.
22:51
PIXSELL
VOYO logo

Kazao je tek da je Ina u obrazloženju otkaza navela da je "odavao poslovne tajne i kroz medije nanosio štetu ugledu poslodavca" te je najavio da će više o dobivenom otkazu, ali i o stanju u Ini i Rafineriji Sisak reći na konferenciji za novinare u ponedjeljak, 6. studenoga.

"Iznosio je u medijima podatke koji su poslovna tajna"

U međuvremenu je stiglo i priopćenje iz Ine povodom otkaza sindikalistu Sekuliću koje prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budući da g. Sekulić opetovano krši odredbe Ininog Pravilnika o radu i drugih internih akata, i to unatoč prethodno izrečena dva upozorenja o obvezama iz radnog odnosa i mogućnosti otkaza, pokrenut je proces nadomjesne sudske odluke otkazivanja ugovora o radu za g. Sekulića. Naime, g. Sekulić u svojim medijskim istupima iznosio je netočne tvrdnje o poslovanju kompanije te podatke koji spadaju u domenu poslovne tajne, kao i dovodio u pitanje vjerodostojnost Ininih financijskih izvještaja.

Image
SINDIKALIST PREDRAG SEKULIĆ DOBIO OTKAZ: /

U Ini kažu da je odavao poslovne tajne i štetio ugledu; evo što je on poručio

Image
SINDIKALIST PREDRAG SEKULIĆ DOBIO OTKAZ: /

U Ini kažu da je odavao poslovne tajne i štetio ugledu; evo što je on poručio

"Odluka je donesena na dobrobit kompanije"

Prekršio je niz zakona, internih akata i etička načela INA Grupe na način da je u svojim istupima diskriminirao i vrijeđao, naročito po nacionalnoj osnovi, što šteti ugledu kompanije. Također, neovlašteno je ulazio u poslovni prostor te je prekršio propise o sigurnosti i zaštiti na radu i propise o zaštiti od požara koji su u Ini ne samo zakonska obveza, već i apsolutni prioritet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključno, u Ini ne osporavamo prava radnika na javno istupanje i djelovanje, no svojim nesavjesnim ponašanjem g. Sekulić ne samo da narušava imidž kompanije, već i stvara tenzije među ostalim zaposlenicima te obmanjuje javnost, pa je ova odluka donesena na dobrobit kompanije i svih njenih dionika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo