'Imamo srecu sto nema sluzbeni avion jer bi otisao na Havaje'

15.12.2014.
16:19
VOYO logo

Hrvatski mediji objavili su fotografiju iz koje se vidi da je Varga otputovao na skijanje na sjever Italije sluzbenim automobilom Ministarstva zdravlja.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusic izjavila je u Bruxellesu da Varga nije trebao koristiti sluzbeni automobil za odlazak na skijanje. ''Nije trebao ici'', kratko je novinarima odgovorila Pusic prilikom dolaska na sastanak ministara vanjskih poslova zemalja clanica EU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grcic nema informacija

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grcic kazao je kako nema informaciju o Varginu postupku pa je ne moze ni komentirati. Upitan ima li on sluzbeno vozilo 24 sata, rekao je da on ''preuzima vise rizika pa ponekad vozi i sam, sto nije pametno''.

Ministar uprave Arsen Bauk izjavio je pak kako Vargin postupak nije u suprotnosti s Vladinom odlukom o koristenju sluzbenih automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To nije u suprotnosti sa Vladinom odlukom da najvisi duznosnici koriste 24 sata dnevno sluzbeno vozilo. Da imam dozu populizma rekao bih da to nije prihvatljivo. No bolje da se ode s vozacem da se ne izazove prometna nesreca, sto je moguce zbog posla koji se radi. Postoji razlog zasto postoji takva odredba. S pravnog aspekta, to je u skladu s tom odlukom koja je bila na snazi i u prijasnjim Vladama'', rekao je Bauk tijekom gostovanja na televiziji N1.

Ravnati se u odnosu na gradane

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avbersek izjavila je u ponedjeljak kako gradani imaju srece sto ministar zdravlja Sinisa Varga na raspolaganju nema sluzbeni avion, jer bi njime vjerojatno otisao na Havaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Gradani imaju srece sto se nije vise novca potrosilo iz proracuna. Da je imao na raspolaganju sluzbeni avion, vjerojatno bismo culi da je na Havajima'', rekla je Avbersek komentirajuci odlazak na skijanje ministra zdravlja Sinise Varge sluzbenim automobilom.

''Bez obzira na sluzbene odluke, duznosnici moraju znati u kakvim vremenima zivimo i ravnati se u odnosu na gradane'', porucila je Anica Prasnjak iz strukovnog sindikata medicinskih sestara komentirajuci priopcenje kojim su iz Ministarstva zdravlja porucili da je Vargino koristenje automobila bilo u skladu s odlukom Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam odgovara za svoje postupke

Predsjednik Hrvatskog lijecnickog sindikata Ivica Babic nije bio dostupan za komentar, a predsjednik Hrvatske udruge bolnickih lijecnika (HUBOL) Trpimir Goluza takoder nije htio komentirati spomenuti dogadaj.

''To je smijesno. Ima puno krupnijih stvari koje treba kontrolirati i ispraviti'', rekao je Goluza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatske lijecnicke komore Hrvoje Minigo istice da Varga sam odgovara za svoje postupke.

''Ako se mene pita, ja ne bih koristio sluzbeni automobil za privatne svrhe. No, ako on ima na to pravo, to je stvar njegove procjene. To je njegov rizik, kako ce to odjeknuti u javnosti. Nije napravio nikakav pravni prekrsaj, ali pitanje je li to u ovoj situaciji primjereno. On mora sam za to snositi odgovornost'', smatra Minigo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo