Moguća nova istraživanja / Imaju li crne rupe stražnja vrata? Prema istraživačima, to su one same

Image
Foto: Thinkstock.com

Prema najnovijim istraživanjima znanstvenika, čini se da su crne rupe stražnja vrata za ulazak u drugu galaksiju

8.8.2016.
16:20
Thinkstock.com
VOYO logo

Istraživanje i razumijevanje crne materije, koja je poznata kao i crna rupa, vrti se po glavama mnogim znanstvenicima. Čak je i Stephen Hawking htio redefinirati teoriju crnih rupa govoreći da kada nešto padne u crnu rupu, to nešto može iz nje i pobjeći.

Najnovije istraživanje fizičara iz Instituta za fiziku u Valenciji bavi se centrom nepokretnih crnih rupa. Prema istraživanju, crne rupe imaju anomalije i mogućnost da se preko njih odlazi u druge galaksije jer glume stražnja vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo se vjerovalo da, bilo što da padne u centar crne rupe, neće moći preživjeti, ili će biti uništeno, ali istraživanjem gravitacijskih sila crnih rupa, prema nekim znanstvenicima, ova prvobitna teorija pada u vodu.

Najnovija istraživanja pokazuju da su crne rupe crvotočine kroz koje se može prolaziti kroz galaksije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putovanje je moguće jedino u slučaju da materija preživi grozan proces istezanja kako bi prošla kroz stražnja vrata. No, bilo koja materija, koja uspije proći na drugu stranu, vratit će se u prvobitni oblik.

Neki ne vjeruju u ovu teoriju, no znanstvenici upozoravaju da zakoni fizike koji vrijede na Zemlji ne vrijede i za crne rupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo