Ima najveću plaću i najnižu stručnu spremu

Nekadašnji saborski zastupnik HDZ-a Mato Štimac zaposlen je kao savjetnik u Hrvatskim šumama, gdje ima najveću plaću i najnižu stručnu spremu.

24.5.2012.
21:30
VOYO logo

Nakon što je HRT otkrio kako u Hrvatskim šumama postoji još jedan 'slučaj Buljubašić', odnosno da savjetnik Mato Štimac dobija najveću plaću iako ima najnižu stručnu spremu među savjetnicima, iz Hrvatskih šuma su poručili da su pokrenuli unutarnju kontrolu čiji se rezultati očekuju u roku od tjedan dana.

Štimac je, nakon što je objavljeno da se jedva pojavljuje na poslu, a dobija plaću od oko 15.000 kuna, sporazumno pristao na novi ugovor s Upravom kojim su mu skresane povlastice. Tako mu je skresana plaća, promijenjeno mu je mjesto rada, a promijenjena su mu i prava po pitanju korištenja službenog automobila. Naime, kako je otkrio HRT, Štimcu je radno mjesto Slatina, koja pripada podružnici Hrvatskih šuma u Našicama. Ali u Našicama Štimac radi kao savjetnik upravitelja potpuno druge podružnice, one u stotinjak kilometara udaljenom Bjelovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog moguće utaje poreza, ovaj slučaj istražuje i Porezna uprava, jer Štimac nije prijavio da više ne živi na području od posebne državne skrbi u Voćinu.

Inače, do kraja idućeg mjeseca Hrvatske šume najavljuju provjeru svih putnih troškova. Skori proces restrukturiranja trebao bi pokazati je li im potrebno čak 35 savjetnika i ima li viškova, kao što to pokazuju dvije od tri studije o restrukturiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo