mirando mrsić / 'Ili je HDZ zaboravio na europski novac za Zagreb ili se poigrava sa živcima Zagrepčanki i Zagrepčana'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Da HDZ zastupa javni interes, već bi imali prvu tranšu, predujam od 100 milijuna eura u procesu isplate, što bi bila velika pomoć građanima'

19.5.2020.
17:05
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik političke stranke Demokrati Mirando Mrsić prozvao je u utorak HDZ da je  zaboravio na europski novac za obnovu Zagreba nakon potresa, ocijenivši da time vladajući pokazuju da ne zastupaju javni interes te se ponašaju bahato i bezosjećajno prema građanima.

Demokrati se u priopćenju osvrću na pisanje Večernjeg lista da bi Hrvatska iz Fonda solidarnosti Europske unije mogla dobiti do 280 milijuna eura za pomoć u obnovi Zagreba nakon potresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rok za podnošenje zahtjeva za sredstvima je 12 tjedana, a već smo u osmom tjednu nakon potresa, navodi taj list. 

Image
ključan fond /

Plenković 8 tjedana nije zatražio novac EU za obnovu Zagreba: Ostajemo li bez 280 milijuna eura?

Image
ključan fond /

Plenković 8 tjedana nije zatražio novac EU za obnovu Zagreba: Ostajemo li bez 280 milijuna eura?

"Da HDZ zastupa javni interes, već bi imali prvu tranšu, predujam od 100 milijuna eura u procesu isplate, što bi itekako bila velika pomoć građanima", poručuju Demokrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocjenjuju da je HDZ-ovo uskraćivanje informacija mediju kad će i hoće li se zatražiti sredstva za pomoć iz Fonda solidarnosti bahato i bezosjećajno prema hrvatskim građanima.

"Dvije su opcije - ili je HDZ zaboravio na europski novac za Zagreb ili se poigrava živcima Zagrepčanki i Zagrepčana", ustvrdio je Mrsić i dodao da je bilo koja od tih opcija zapravo - nebriga za građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A ako je ova druga, to je krvoločan čin kako bi se osvojila vlast u Zagrebu", rekao je Mrsić. Tvrdi da HDZ cilja osigurati korupciji dugovječnost kroz dva najjača proračuna u državi, "a to rade brutalno otvoreno i neodgovorno koristeći novac poreznih obveznika".

Ističe kako su Zagrepčani stjerani u kut jer ne znaju u kom će pravcu krenuti obnova grada te na koju pomoć i od koga mogu računati. Stoga smatra da ovakva razina neodgovornosti HDZ-a, Milana Bandića i HNS-a treba biti oštro kažnjena na izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo