slijedi ovrha / Ilegalnim kafićima na Žnjanu račune je plaćao Grad Split?

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon isteka koncesijskih odobrenja koncem prošle godine, računi za vodu fakturirani su, naime, Gradu Splitu, a ne više ugostiteljima

3.11.2017.
12:22
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Vodovod i kanalizacija, splitska gradska komunalna tvrtka, pokrenut će ovršni postupak prema Gradu Splitu zbog neplaćenih računa ugostitelja sa Žnjana, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon isteka koncesijskih odobrenja koncem prošle godine, računi za vodu fakturirani su, naime, Gradu Splitu, a ne više ugostiteljima. Neki od ugostitelja su preuzeli na sebe obvezu plaćanja, no neki nisu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njih je to trebao učiniti Grad Split. Kako je ostalo dosta toga nepodmireno, a Vodovod ima obvezu brinuti o naplati izdanih računa, prema Gradu će se pokrenuti ovršni postupak.

"Prvi su ugostitelji još 2014. uredno dobili priključak na temelju koncesijskog odobrenja i spoj na opskrbnu mrežu bio je plaćen po sistemu da je Grad vlasnik priključka, a ugostitelj korisnik", kazala je Danijela Pranić, glasnogovornica "Vodovoda i kanalizacije" (ViK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradu Splitu nisu se isprva pomirili s tim da plaćaju vodu za nelegalne ugostitelje.

"Počeli su nam vraćati račune, no mi smo ih slali ponovno nazad uz objašnjenje da će im računi biti fakturirani sve dok stručne službe Grada Splita ne podnesu zahtjev za odjavu priključka. Mi do danas, međutim, takav zahtjev nismo dobili, a voda je isključena po zahtjevu Građevinske inspekcije uoči početka uklanjanja objekata na Žnjanu. Da je Građevinska inspekcija od nas to ranije zatražila, onda kada su rješenja o uklanjanju postala pravomoćna, mi bi vodu također isključili", kaže Pranić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguće je jer je to što su odradili bivši splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i njegova administracija bio nelogično i skandalozno. Tražili su priključenje na vodovodnu mrežu kafića čiji vlasnici nisu uopće imali koncesijsko odobrenje ili im je ono isteklo - i dobivali ga, piše Slobodna.

Više pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo