ILČIĆ UVJEREN DA ĆE NA IZBORE OPET S HDZ-OM: / 'Eksplicitno su izrazili interes da idemo s njima u predizbornu koaliciju'

Image

Dosadašnji koalicijski partner HDZ-a Ladislav Ilčić i njegov Hrast i dalje je uvjeren kako će na nove parlamentarne izbore ići u istom sastavu.

13.7.2016.
18:11
VOYO logo

Iako nije htio sa sigurnošću potvrditi u javnost je izašao s pregovorima koje je vodio s istaknutim HDZ-ovcima, piše Novi list. Prošlog tjedna Ladisav Ilčić razgovarao je sa zamjenikom predsjednika HDZ-a Milijanom Brkićem i potpredsjednikom te stranke Tomislavom Čuljkom.

"Oni su eksplicitno izrazili interes da idemo s njima u predizbornu koaliciju. To je jedino što mogu reći. Sve drugo bi bile špekulacije. Ali i Brkić i Čuljak su mi rekli da ću o svemu nakon što bude izabran morati razgovarati i s Plenkovićem", izjavio je Ilčić. Rekao je kako s Plenkovićem još nije razgovarao. "Ne bih sada želio špekulirati, ali postoji još zainteresiranih koji bi rado, s obzirom na moje ponašanje u Saboru, s Hrastom izašli na izbore", rekao je Ilčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ otvoren za sve članove Domoljubne koalicije

Andrej Plenković je nakon jučerašnje sjednice predsjedništva HDZ-a izjavio da je njegova stranka otvorena za razgovore i partnerstva. Rekao je da se to odnosi i na članove Domoljubne koalicije i s nekim strankama koje s HDZ-om nisu do sada bile u koaliciji. "Te odluke donosit ćemo nakon izbora 17. srpnja, pri čemu ćemo se voditi načelom programske podudarnosti i svjetonazorskih sličnosti", pojasnio je Plenković.

Jedini kandidat za predsjednika HDZ-a nije htio kategorizirati jesu li Hrast i HSP AS donijeli HDZ-u više štete ili koristi Domoljubnoj koaliciji. Naglasio je da su svi oni i dalje potencijalni koalicijski partneri. Glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić uvjeren je da će njegova stranka ostati u Domoljubnoj koaliciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji koalicijski partneri su optimistični

"Ako je HDZ-u primarni cilj pobijediti na izborima i spriječiti dolazak na vlast neokomunista Zorana Milanovića, onda će nastaviti surađivati s nama kroz Domoljubnu koaliciju. A ako to ne žele, odnosno ako se žele posvetiti unutarstranačkim obračunima, onda nas ne trebaju. Mi ćemo svakako znati povući pravi potez", rekao je Ćorić.

Najoptimističniji oko nastavka suradnje s HDZ-om jest predsjednik BUZ-a Milivoj Špika. "Pa i sam vam je Plenković i u nedjelju i u ponedjeljak javno rekao da Domoljubna koalicija ide dalje, te da će se u nju možda uključiti još neke stranke. Svi ovi napisi u novinama da će nas izbaciti iz Domoljubne koalicije samo su odraz želje nekih ljudi da se u njoj napravi razdor, rekao je Špika za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo