ČOVJEK KOJI NIKADA NIJE MASTURBIRAO POKUŠAO POJASNITI ISTANBULSKU KONVENCIJU: / 'Ja nikad neću biti žena'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Promjena spola je nemoguća jer je genski kod zapisan u svakoj našoj stanici. Mi se možemo hormonalno promijeniti i sličiti na drugi spol, ali nikad nećemo biti drugog spola.

14.3.2018.
7:45
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

'Borba protiv nasilja se zlupotrebljava kako bi se rodna ideologija uvela u zakone Republike Hrvatske', poručili su to Marija Friedrich i Ladislav Ilčić koji su govorili na tribini "Istina o Istanbulskoj konvenciji" organiziranoj u Šibeniku.

Image
POČELE PLJUŠTATI OSTAVKE U HDZ-u: /

'Ovo je moralno potonuće stranke i vrijednosti na kojima je ona nastala'

Image
POČELE PLJUŠTATI OSTAVKE U HDZ-u: /

'Ovo je moralno potonuće stranke i vrijednosti na kojima je ona nastala'

"Prema rodnoj ideologiji, čovjek se rađa kao neutralno biće, a kasnije može odabrati hoće li biti muškarac ili žena, ili neki drugi do sada izmišljenih rodova. Rodna ideologija, koja tvrdi da su spol i rod odvojeni, preko feminističkih pokreta i međunarodnih konferencija u Kairu 1994. i Pekingu 1995. se uključila u ključne svjetske društveno-političke procese i postala je politička paradigma. Ona nema znanstvenu potkovu koja bi je držala već se širi kao politička paradigma. Ona se pokušava ispod radara ugurati u novi dokument, a jedan od njih je Istanbulska konvencija koja je prihvaćena 2011. godine", pojašnjavao je pred okupljenima Ilčić dodajući kako je rodna ideologija unutra ubačena kao trik te da se protiv toga teško boriti jer Konvencija doista ima dobru stranu, a to je borba protiv nasilja nad ženama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjena spola

Kada osoba ne prihvaća vlastiti spol, nema genski poremećaj. To se zove transeksualizam i psihički je poremećaj koji se liječi kod psihijatra, ne kirurga, istaknuo je dvojac na tribini, prenosi Šibenski portal.

"Promjena spola je nemoguća jer je genski kod zapisan u svakoj našoj stanici. Mi se možemo hormonalo promijeniti i aličiti na drugi spol, ali nikad nećemo biti drugog spola. Ja nikad neću biti žena", zaključio je Ilčić, koji je sa svojom kolegicom najavio i pokretanje referenduma o ratifikaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilčić je također kazao kako je rodna ideologija opasnija od komunističke jer je ‘komunistička išla čizmom i mogla se prepoznati, a ova ide iznutra’.

Pitanje odgoja

Marija Friedrich iz udruge za cjeloviti spolni odgoj Teen STAR istaknula je kako je ova tema zanima jer je majka četvero djece, a Konvencija će ući u pitanje odgoja djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rodna ideologija kaže da su spolne razlike društveno uvjetovane, odgajamo djevojčice kupnjom rozih haljina i lutki i one onda postanu curice. Spol je određen u trenutku oplodnje! U Konvenciji se spominju stereotipi koji su negativno obojeni pojmovi, ali stereotipi su nam u određenoj količini potrebni. Zbog lučenja različitih hormona u mozgu dolazi do promjena i stoga muškarci i žene u odrasloj dobi imaju različit mozak", kazala je Friedrich te potom navodila da muškarci i žene boje vide različito, ali i ponašaju se različito kada se vrate s posla. 'Žena ima potrebu iznositi svoje osjećaje, a muškarac 15 minuta šutjeti', rekla je Friedrich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo