IGRAČI DINAMA IZNENADILI HEROJA MEHU: / Dječaku koji je zadobio 70-postotne opekline tijela ostvario se najveći san

Image
Foto: Provjereno

Iznenađenje koje su mu priredili igrači Dinama Meho nije očekivao.

14.12.2017.
20:10
Provjereno
VOYO logo

'Nema predaje', bile su prve riječi Mehmeda Šabića, 12-godišnjeg dječaka koji je u vatrenoj eksploziji zaradio 70-postotne opekline tijela, a nakon što je njegova priča objavljena u emisiji Provjereno, Mehmedove su riječi došle i do svlačionice Dinamovih igrača gdje se izgovaraju prije svake igre na terenu. Upravo su iz tog razloga nogometaši Dinama odlučili otići Mehi u posjet.

Image
DJEČAK KOJI JE PREŽIVIO NEMOGUĆE: /

Dali su mu jedan posto šanse da ostane živ, a on se probudio iz kome i rekao 'Nema predaje!'

Image
DJEČAK KOJI JE PREŽIVIO NEMOGUĆE: /

Dali su mu jedan posto šanse da ostane živ, a on se probudio iz kome i rekao 'Nema predaje!'

'Da damo veliku podršku i da poklonimo koliko možemo. Nadam se da će izdržati do kraja', rekao je za Provjereno nogometaš Armin Hodžić. Igrači su umjesto kopački i štucni pilikom ulaska u Memedovu bolničku sobu morali obići maske i rukavice jer Meho je na odjelu izolacije i u pet mjeseci koliko se tamo nalazi ovu je sobu napuštao jedino pod anestezijom. Infekcije su na odjelu opeklina najveći neprijatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko iznenađenje

Iznenađenje koje su mu priredili igrači Dinama Meho nije očekivao. Njemu se ostvarila želja svakog dječaka iz njegove ulice, a to je da dobije originalnu loptu sa svim potpisima igrača. Nije čekao ni sekunde, uskočio je u tenisice i dečkima pokazao što zna. Najviše ga je oduševio poziv da na prvoj europskoj utakmici Lige prvaka bude poseban gost kluba i obećanje da će dobiti dres na kojem će pisati – Meho beton.

Mehovu tužnu priču prouzročila je upravo njegova želja da ono što radi ispadne najbolje. Nesreću je doživio kada je rezbario ime djevojke na komadić daske i pogriješio jedno slovo. Htio je ispraviti grešku i zapaliti dasku kako bi je ponovno izrezbario. Polio je benzinom, a u alatnici se stvorila izutetno visoka temperatura od koje mu je izgorjela koža. Meho je udahnuo i vreli zrak, pri čemu su nastala unutarnja oštećenja. Liječnici u Tuzli dali su mu šansu od samo jedan posto, a kako mu tamo više nisu mogli pomoći, preostale su klinika u Turskoj, do koje ne bi preživio put, i Klaićeva bolnica u Zagrebu. Na odjelu intenzivne njege, zbog bolova je bio u induciranoj komi, a na svoj 12. rođendan - Mehmed je otvorio oči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo