POTRES U VLADI / Igor Peternel o uhićenju Darka Horvata: 'Josipa Rimac je ovo kuloarski najavljivala'

Image
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

'Vlada je svakako u problemu i pitanje je idemo li mi prema novim izborima', smatra Igor Peternel

19.2.2022.
14:32
Sanjin Strukic/Pixsell
VOYO logo

Oporba danas nema mirnu subotu, svi redom održavaju press konferencije vezano za uhićenje ministra Darka Horvata, a posljednji se o slučaju oglasio Domovinski pokret. Javnosti su se obratili Stjepo Bartulica i Igor Peternel

“Premijer je na kraju obraćanja rekao da je business as usual, a istovremeno je svjestan da je vrlo neobično da ministar u vladi bude uhićen. Sam sa sobom je u kontradikciji. Vrlo je neobična njegova komunikacija bila maloprije. Uvijek je isti obrazac u Hrvatskoj - postaneš ministar, pogoduješ onome tko je dužan, budeš uhićen pa šef kaže: 'Neka institucije rade svoj posao' i idemo u krug", komentirao je Bartulica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREMIJER LJUT ZBOG 'TAJMINGA' /

Secirali smo Plenkovićevu presicu nakon uhićenja ministra Horvata: Ovo je 5 najvažnijih poruka

Image
PREMIJER LJUT ZBOG 'TAJMINGA' /

Secirali smo Plenkovićevu presicu nakon uhićenja ministra Horvata: Ovo je 5 najvažnijih poruka

'Transformacija HDZ-a je prazna priča'

"Ja ne znam što se to dogodilo jutros, ali očito je da je ta Plenkovićeva transformacija HDZ-a prazna priča. Dakle stare navike se nikako ne mijenjaju. Svi u saboru koji i dalje drže leđa ovoj vladi ako je korumpirana, a puno toga ukazuje da jest, sudjeluju u udruženom tom pothvatu", dodao je saborski zastupnik DP-a. 

Potom je uhićenje komentirao je V.D. predsjednika Domovinskog pokreta Igor Peternel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao što vidite, ova vesela koalicija bratstva i jedinstva opet ulazi u probleme s pravosuđem. Ono što je mene danas zasmetalo je taj slab osjećaj Plenkovića za vladavinu prava i za osnove vladavine prava kad je postavio pitanje tajminga. Smatra da je DORH preažuran i nije shvatio da on kao premijer nikako ne bi trebao ulaziti u to kad će DORH postupati po određenom predmetu”, izjavio je Peternel.

'Josipa RImac je ovo najavljivala'

"Sad je mnogima sve jasno kad je riječ o neovisnosti DORH-a. Jasno je i premijerovo nepoznavanje suštine. On kaže da treba biti osobito oprezan i siguran kad se uhićuju ministri. Baš obratno, ministar je isti kao svaki drugi građanin. Svi smo pred zakonom jednaki i tu posebno ne bi trebali vrijediti takvi kriteriji. Svakako, premijer bi trebao biti puno oprezniji s takvim tipom izjava", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svjedočimo nečemu što smo i očekivali. Gospođa Josipa Rimac je kuloarski najavljivala da će biti problema za dosta ministara, čak je negdje spomenuto 5 ministara. Vidimo da se to klupko počelo raspetljavati, očekujemo nastavak. Vlada je svakako u problemu i pitanje je idemo li mi prema novim izborima”, kazao je Peternel.

Potom se open javnosti obratio Bartulica. “Ja mislim da nije njegov posao da dovodi u pitanje tajming ili neke odluke DORH-a. On je nedavno stao iza gospođe Hrvoj Šipek i sad, kad mu ne odgovara, dovodi u pitanje prosudbe DORH-a. Velika odgovornost za DORH je da se ovo izvede na pravedan način i da epilog bude pravedan”, smatra zastupnik koji je zaključio kako “na neki načoin naše političare treba razvlastiti”. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo