IGOR JE ULOVIO GRDOSIJU KOD RAPCA: / Tunu tešku više od 200 kg upecao udicom: 'Krene adrenalin i veselje, krene onaj fajt'

Image
Foto: screenshot RTL

'Velika riba povlači barku, ova barka ima oko dvije tone, ona krmom, znači onim težim dijelom, vuče barku brzinom otprilike dva čvora, to umara ribu,

12.10.2020.
16:19
screenshot RTL
VOYO logo

Igor Felker, ime je riječkog sportskog ribolovca koji je uhvatio tunu tešku čak 201 kilogram. Njegov ulov bila je glavna tema posljednjih dana na Kvarneru, a kako je izgledala borba čovjeka i grdosije, Felker je ispričao za RTL.

"Bili smo četiri dana bez ribe, znači već je neka ta nervoza prisutna, napetost i već polako odustajemo i peti dan, već pred kraj dana u biti je došlo do griza i onda se sve promijeni. Krene adrenalin veselje i krene onaj fajt, hoćete izvući ribu, nećete…", opisuje Felker za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KIT I DALJE PLIVA NOVIGRADSKIM MOREM: /

Pronašli ga u rujnu i još je tamo: 'Treba mu mir da sam izađe izlaz'

Image
KIT I DALJE PLIVA NOVIGRADSKIM MOREM: /

Pronašli ga u rujnu i još je tamo: 'Treba mu mir da sam izađe izlaz'

Brzo je riba pokazala svoju moć

Na moru, u blizini Rapca, bio je s prijateljem Danijelom Jurkovićem, u početku su mislili da je riba puno manja, ali nakon pola sata počela je pokazivati svoju moć.

Image

"Velika riba povlači barku, ova barka ima oko dvije tone, ona krmom, znači onim težim dijelom, vuče barku brzinom otprilike dva čvora, to umara ribu, međutim držite pribor na granici da ne dođe do pucanja i to je sad to umijeće bit stalno na granici", objašnjava Felker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se ulovi velika riba udica ne mora biti velika, što se i potvrdilo jer upravo je njome ulovljena riba teška preko 200 kilograma. Igor se desetljećima bavi ribolovom, a baš tunama već 20 godina. On je čovjek od mora, koji je tu ljubav otisnuo i u knjigu, a iznova je dokazuje idejama. Zbog strogih kvota ribe, veli, treba više promovirati ribolovni čarter.

Prije ulovio tunu tešku 300 kilograma

Ribolovci koji u sportskom ribolovu koriste uslugu čartera su dobri vanpasionski potrošači. Kako piše RTL, to znači da troše i kad nisu na dosta na brodu. Između ostalog, sportski ribolov je dobar i za zaštitu ribe jer većina ribe koja se u lovi tijekom takvog ribolova se ponovno pušta u more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tune u prosjeku imaju šezdesetak kilograma, a Igor u svojoj biografiji ima već zapisanu i jednu od 300. Ova posljednja, koja uz 200 kilograma ima 227 centimetara, jedan je od razloga zbog kojih je brod njegova druga kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo