'IZRAZITO OPASNO VRIJEME' / U dvije hrvatske regije za sutra je oglašen crveni meteoalarm: Pada temperatura, stiže kiša, a ponegdje i snijeg!

Image
Foto: Nel Pavletić / PIXSELL

Povremene kiše, ponegdje i obilnije, praćene grmljavinom, bit će uglavnom u petak te ponovno početkom novog tjedna, kad će opet zajužiti. U gorju će mjestimice biti susnježice, vjerojatno i snijega

17.11.2023.
8:48
Nel Pavletić / PIXSELL
VOYO logo

Nastavlja se promjenjivo vrijeme, a u petak i subotu bit će prilično vjetrovito, za vikend i hladnije, u unutrašnjosti često uz jutarnji mraz, javlja HRT.

Povremene kiše, ponegdje i obilnije, praćene grmljavinom, bit će uglavnom u petak te ponovno početkom novog tjedna, kad će opet zajužiti. U gorju će mjestimice biti susnježice, vjerojatno i snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ograničenja u prometu, možda i neke druge nevolje, stvarat će i često jak, na udare i olujni vjetar - početkom petka još jugozapadni i jugo, zatim do subote, na Jadranu još i u nedjelju prijepodne - sjeverni i sjeverozapadni, uz obalu lokalno i bura. Za studeni ništa neobično, ali naviklima na toplinu vjerojatno neugodno. 

POGLEDAJTE VIDEO: Stiže nam sve hladnije vrijeme. Oblačno s kišom, a ujutro nas očekuje i mraz. Na krajnjem temperature ipak veće

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni alarm u subotu

Sljedećih dana hladnije, u unutrašnjosti uz jutarnji mraz, te za vikend većinom suho, uz dosta sunčanih sati, ali u subotu još vjetrovito, ponajviše u Podunavlju. Od ponedjeljka opet oblačnije, uz oborine. I na Jadranu u ponedjeljak nova južina i kiša, a tijekom hladnijeg vikenda pretežno sunčano, uz buru i tramontanu, osobito u subotu često jake pa i olujne.

DHMZ je za područje gotovo cijele Hrvatske za danas izdao žuti meteoalarm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sutra je pak u dvjema regijama zbog olujne bure izdan crveni meteoalarm - na području Velebitskog kanala i srednje Dalmacije.

Image

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo