VJEROJATNO 22.SRPNJA / Idući tjedan konstituiranje novog saziva Sabora: Neka dobro poznata lica više nećemo vidjeti u klupama

Neki su se od politike oprostili, a neki koriste mogućnost primanja plaće šest plus šest mjeseci

14.7.2020.
19:38
VOYO logo

Idući tjedan trebao bi se konstituirati sabor koji će imati istog predsjednika, ali brojne nove zastupnike. Datum prve sjednice odredit će predsjednik Republike.

Deseti saziv u klupe će najvjerojatnije sjesti iduće srijede, 22. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zgradi Hrvatskog sabora novoizabrani zastupnici položit će prisegu. Dileme, čini se, nije bilo, sabornica će biti prilagođena, kako bi se mogao držati razmak.

Image
nisu zadovoljni /

Oporba odbila Plenkovića, oglasili se iz Vlade: 'Novog poziva neće biti, pozivamo na odgovornost!'

Image
nisu zadovoljni /

Oporba odbila Plenkovića, oglasili se iz Vlade: 'Novog poziva neće biti, pozivamo na odgovornost!'

"Diplomatsku galeriju, galeriju za posjetioce, galeriju za novinare iskoristit ćemo sve te prostore da bismo postigli udaljenost između zastupnika, svi će nositi maske, dezinficirati ruke", rekao je Željko Reiner, potpredsjednik Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor se konstituira izborom predsjednika, u ovom slučaju novog, starog Gordana Jandrokovića koji će time postati jedini predsjednik Sabora u dva saziva. Svi oni koji su dobili mandat, a saboru će imati zamjenu, moraju o tome izvijestiti 24 sata ranije.

"Nužno je konstituirati Mandatno-imunitetno povjerenstvo kako bi se verificirali mandati saborskih zastupnika. Kad se tijekom sjednice izvijesti MIP o tome tko je sve zapravo saborski zastupnik onda saborski zastupnici polažu prisegu", kazao je Reiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ono što je sigurno da neka poznata lica, koja su dugo sjedila u saborskim klupama, tamo više nećemo vidjeti.

"Jedan put dobijete, jedan put naučite, ovi izbori su bili jedno iskustvo koje je pokazalo kako trebamo dalje raditi, nastavljao dalje političkim radom, lokalni izboru su pred nama", poručio je Mirando Mrsić, saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće biti ni Milanke Opačić i cijelog Kluba zastupnika Bandićeve stranke rada i solidarnosti, kao ni Gordana Marasa, Ranka Ostojića, Milijana Brkića, Ivana Pernara...

Neki su se od politike oprostili, neki koriste mogućnost primanja plaće šest plus šest mjeseci, neki se vraćaju na svoja radna mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vraćam se natrag u poduzeće iz kojeg sam došao, u HŽ infrastrukturu na vjerojatno isto radno mjesto. Ja ću i dalje kao aktivist ostati aktivan u Udruzi Franak, naša politika jest vratiti ljudima 15 do 20 milijardi kuna koliko im banke duguju, koliko su im banke opljačkale", izjavio je Goran Aleksić, saborski zastupnik.

"Ja imam pravo vratiti se u bolnicu gdje sam radio i prije i razgovaram s vodstvom o tome da li je moguć povratak na radno mjesto, gdje i na koju poziciju", rekao je Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A do konstituirajuće sjednice sabora znat će se i imena ministara pa bi se tada mogla predstaviti i Vlada.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo