JOŠ JEDAN VESELI UTORAK / Idućeg tjedna ponovno pojeftinjuju goriva, evo koliko bi trebali koštati benzin i dizel...

'Dok sukob na Bliskom istoku traje, cijena psihološki raste i sada je oko na 89 dolara po barelu, ali ne bih se ne iznenadio i da dođe na oko 100 dolara', kazao je naftni stručnjak Davor Štern

22.10.2023.
13:04
VOYO logo

Cijene mototnih goriva nastavit će padati i idućeg tjedna, neslužbeno doznaje RTL vijest koja će obradovati vozače. Cijena benzina od utorka u ponoć trebala bi biti oko 5 centi jeftinija nego što je sada, dok bi cijena dizelskih goriva trebala pasti za 3 centa.

Prema tome bi nova cijena Eurosupera 95 iznosila 1,46 eura, a Eurodizela 1,56 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'TREBA VIŠE' /

Vozači, stigle su dobre vijesti! Cijene goriva padat će i idući tjedan, a znamo i za koliko

Image
'TREBA VIŠE' /

Vozači, stigle su dobre vijesti! Cijene goriva padat će i idući tjedan, a znamo i za koliko

'Nije puno, trebalo bi više pojeftiniti'

Građani pozdravljaju još jedno pojeftinjenje, iako kažu da bi trebalo biti i veće.

"Nadamo se, živimo u nadi jer tjedno potrošim oko 10 litara", rekao je za RTL Zagrepčanin Miro koji kaže da se sve manje vozi, a sve više pješači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bianka je kazala da gorivo čak i nije toliko skupo koliko njezino vozilo puno troši. Ana pak smatra da najavljeno sniženje neće previše pomoći i da bi trebalo više pojeftiniti.

Novo pojeftinjenje goriva u Hrvatskoj dolazi dok svijet strauje od eskalacije sukoba na Bliskom istoku koje bi moglo poremetiti opskrbu naftom i, naravno, u konačnici značiti rast cijena naftnih derivata. prošloga tjedna cijene sirove nafte već su snažno porasle. To je za RTL komentirao naftni stručnjak Davor Štern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne bih se iznenadio i cijeni od 100 dolara po barelu'

"Ako se sukob na Bliskom istoku proširi na zemlje koje proizvode naftu, posljedice bi mogle biti vrlo teške. Zasad je to, na neki način, unutar regije, ali nakon napada na američke baze u Iraku i ovoga oko Jemena mogli bi očekivati neviđene posljedice za naftu", kazao je.

Štern smatra da će trenutačni utjecaj na cijene energije vjerojatno biti ograničen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok sukob traje, cijena psihološki raste i sada je oko na 89 dolara po barelu, ali ne bih se ne iznenadio i da dođe na oko 100 dolara. No, cijene derivata ne prate cijene sirove nafte, ali ako se ova situacija nastavi, može povući i burzu derivata prema gore", objasnio je Štern.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo