'Iduća godina će bit izuzetno teška s puno nezaposlenih'

15.10.2012.
20:30
VOYO logo

''Iduća godina bit će izuzetno teška s velikom brojem nezaposlenih'', poručio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić s tematske sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća.

''Iduće godine Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ), čiji su rad socijalni partneri danas pohvalili, počet će s novim načinom rada u kojem će postati "tihim partnerom" svima koji krenu u poduzetničke vode, u proces samozapošljavanja, a i dodatno će se povećati broj javnih radova, u koje je ove godine bilo uključeno 60 posto više dugotrajno nezaposlenih'', najavio je Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnik sindikata u GSV-u Krešimir Sever upozorio je na sve gori odnos broja zaposlenih i umirovljenika, jer trenutno na 1,5 milijuna zaposlenih dolazi 1,2 milijuna umirovljenika, a kada tome dodamo najnovije podatke o 320.480 osoba na burzi rada pokazuje se da imamo više nezaposlenih i umirovljenika nego onih koji uplaćuju doprinose za osiguranje.

Josip Budimir iz HUP-a poručio je kako poslodavci žele da HZZ više sredstava usmjeri na mjere i aktivnosti zapošljavanja jer je lani od ukupno dvije milijarde kuna čak 1,5 milijarda, odnosno više od 70 posto, potrošeno za naknade nezaposlenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo