IDSOVAC KAŽE DA ULJANIKU PREOSTAJE JEDINO STEČAJ: / 'Da je Vlada uložila 15 posto energije koje je uložila u Agrokor...'

Image
Foto: Duško Marušić / PIXSELL

A čak i ako se nađe rješenje, ističe, pitanje je tko će uopće ostati od radnika

24.4.2019.
12:45
Duško Marušić / PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik IDS-a Tulio Demetlika ustvrdio je u srijedu da je nečinjenje Vlade dovelo do toga da Uljaniku ne preostaje ništa drugo nego stečaj.

"Današnja odluka Trgovačkog suda u Pazinu o odgodi ročišta u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka u brodogradilištu Uljanik pokazuje da je Vlada neodlučna. Njenim nečinjenjem i nedonošenjem pravih odluka agonija radnika Uljanika se produžava. Odluka je odgođena za 15 dana, što je prije europskih izbora, pa ne znam bih li ovo nazvao ping-pong lopticom između suda i Vlade", rekao je Demetlika novinarima u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ODGOĐEN I STEČAJ ULJANIKA, IDUĆE ROČIŠTE 24. TRAVNJA: /

'Priča oko restrukturiranja nije gotova'

Image
ODGOĐEN I STEČAJ ULJANIKA, IDUĆE ROČIŠTE 24. TRAVNJA: /

'Priča oko restrukturiranja nije gotova'

'Da je Vlada uložila 15 energije koliko je uložila u Agrokor'

Činjenica je da su radnici Uljanika sedam mjeseci bez plaće, da svakodnevno odlaze, da se brodovi otkazuju, a jamstva dolaze na naplatu. Problem je veliki, a najbliže konačnom rješenju je stečaj, smatra IDS-ovac.

"Da je Vlada prije godinu i pol poduzela konkretne akcije i uložila 15 posto energije koju je uložila za rješavanje situacije u Agrokoru, da su međufinanciranjem osigurali sredstva za plaće radnicima i za završetak ugovorenih brodova, ne bi došlo do otkazivanja brodova, a dodatna jamstva koja će doći na naplatu ne bi bila u tim iznosima", ustvrdio je Demetlika istaknuvši da je nečinjenje Vlade dovelo do toga da Uljaniku ne preostaje ništa drugo nego stečaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče interesa Kineza, oni će doći i odgovoriti "da" ili "ne", strpimo se pa ćemo vidjeti, ali najveći je problem što je veliki broj ljudi otišao iz Uljanika i pitanje je tko će dalje nastaviti graditi brodove, kaže IDS-ov zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike