Nitko ne zna pravilan naziv / Idete li u Mahićno, Maićan ili Mahično? Ni stanovnici tog mjesta ne znaju što bi vam rekli

Ako pitamo stanovnike tog mjesta gdje se nalazimo, dobit ćemo različite odgovore

16.8.2019.
7:13
VOYO logo

Postoji mjesto u kojem trebate vjerovati kad vam stanovnici kažu da ne znaju gdje se nalaze. Jer i na tabli na ulazu u grad stoje dva naziva. S jedne strane Mahično, s druge Mahićno. I Internet je zbunjen. Piše da se ova osnovna škola Mahično nalazi u mjestu Mahićno, a u ulici- ponovno sa 'č' Mahično. Tu se ne zna tko pije, a tko plaća. 

Ako pitamo stanovnike tog mjesta gdje se nalazimo, dobit ćemo različite odgovore. Neki će reć da smo u Mahičnom, neki da smo u Mahićnom, a neki ni sami nisu sigurni. A nisu sigrni ni o podrijetlu imena mjesta u kojem žive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pošti u mjestu stoji adresa Mahično, no Wikipedia kaže da se ovo mjesto do 91. godine pisalo sa "ć" a nakon toga sa "č". 

Kao da pomutnja s kvačicama nije dovoljna, psotoji i treći naziv mjesta - "Maićan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I navigacije su zbunjene. Jedna piše sa č druga sa ć. Sreća da će i jedna i druga dovesti do iste lokacije. Jedno slovo ipak čini razliku. Nije isto završiti u Senju umjesto u Sinju ili u Sisku umjesto na Susku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo