Idete li na put za Uskrs, pripremite se za gužve

18.4.2011.
13:31
VOYO logo

Zbog dolaska brojnih vozača iz Europe u Hrvatsku ili onih koji će biti samo u tranzitu, veće gužve u cestovnom prometu očekuju se već od petka, 22. travnja. Izrazito gust promet očekuje se na graničnim prijelazima sa Slovenijom (na ulazu u Hrvatsku), odnosno na izlazu s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

Vrlo izgledne su gužve na naplatnim kućicama Ivanja Reka, Lučko, Macelj i Karlovac, odnosno na dionici autoceste A1, Zagreb-Bosiljevo II, upozorava HAK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz granične prijelaze (Bregana, Macelj, Goričan, Kaštel, Plovanija, Izačić, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja i Bajakovo) gust promet osjetit će i vozači na autocestama A2, Zagreb-Macelj, A3, Bregana-Lipovac, A4, Goričan-Zagreb i A1, Zagreb-Dugopolje-Ravča. Slično će biti i na Ličkoj magistrali (D1) i Jadranskoj magistrali (D8) na Istarskom ipsilonu kao i na većini cesta u Istri.

Jadranska odredišta za Uskrs će primiti brojne goste, zbog čega se očekuje velik broj vozila u trajektnim pristaništima Brestova, Valbiska, Jablanac, Prizna, Zadar i Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HAK-u kažu da će gust promet biti na graničnim prijelazima i 25. travnja, na uskrsni ponedjeljak i to sredinom i krajem dana, kada će se mnogi vraćati svojim domovima u zapadnoj Europi.

Kako bi tijekom produženog vikenda promet osobnih i kombi vozila te autobusa bio što prohodniji, na snazi će biti zabrana prometa teretnim vozilima iznad 7,5 tona najveće dopuštene mase, kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama. Zabrana vrijedi od petaka 23. travnja, od 15 do 23 sata te u ponedjeljak, 25. travnja, od 14 do 23 sata. Zabrane za takva vozila nema na autocestama i na D1 (Ličkoj magistrali).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo