a i nije jedini... / Iako nije oženjen niti ima djecu, don Grubišić stavio u džep 17.000 kuna za 'odvojeni život od obitelji'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Među onima koji su uzimali ovu naknadu, a u imovinskoj kartici su naveli kako žive kao samci i nemaju djece, su neovisni zastupnik don Ivan Grubišić, SDP-ov zastupnik Saša Đujić te SDP-ovka Dragica Zgrebec, svaki po 17.000 kuna

2.3.2016.
8:29
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Iako su se posljednjih dana na meti kritika našli saborski zastupnici koju su odlučili iskoristiti prvo na naknadu za smještaj od 3000 kuna na koju imaju pravo ukoliko žive više od 50 kilometara, postoji tu jedna još 'problematičnija skupina'.

Naime, kako logiški opravdati korištenje dodatka propisanog za 'odvojeni život od obitelji', ako ste samac u zrelim godinama, bez supruge, supruga ili djece?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su pravnici Slobodnoj Dalmaciji potvrdili kakvo takvo ponašanje nije protuzakonito, gdje je tu moral i odgovornost prema biračima?

Samo na ime naknada za tzv. odvojeni život (1000 kuna mjesečno) Sabor je u prvih šest mjeseci prošle godine isplatio zastupnicima 565.018 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među onima koji su uzimali ovu naknadu, a u imovinskoj kartici su naveli kako žive kao samci i nemaju djece, su neovisni zastupnik don Ivan Grubišić, SDP-ov zastupnik Saša Đujić te SDP-ovka Dragica Zgrebec, svaki po 17.000 kuna.

S druge strane, pravo na naknadu nisu koristili neki saborski zastupnici koji su u braku i imaju djecu te zaista žive odvojeni život od obitelji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo, dakle, otvara pitanje tumačenja sadržaja formulacije "odvojenog života od obitelji", koje je u praksi prepušteno savjesti samih zastupnika, jer je očito da tu naknadu nisu uzimali neki oženjeni zastupnici, koji usto imaju i djecu, a koristili su je neki kojima u zreloj dobi očito preteško pada odvojenost od mame i tate, piše Slobodna Dalmacija.

Preostaje nam vidjeti hoće li aktualna Vlada, pogotovo Most koji je to najavljivao u svojoj predizbornoj kampanji, stati na kraj ovakvom sramotnom ponašanju nekih saborskih zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo