I VIKTOR ORBAN STAVLJA HRVATSKU NA CRVENU LISTU? / 'Ne želim se miješati u osobne odabire Mađara, ali od 1. rujna...'

Image
Foto: Profimedia

Situacija se u većini država pogoršava u usporedbi s Mađarskom, tvrdi mađarski premijer koji je ljetovao u Hrvatskoj

24.8.2020.
14:43
Profimedia
VOYO logo

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je uvođenje još strožih mjera za sve koji se vraćaju iz Hrvatske.

"Ostalo je još nekoliko dana ljetnih praznika i savjetujem svima koji žele i imaju priliku otići na more, da to učine odmah jer će od 1. rujna ponovno biti uvedene restrikcije na putovanja u države južno od Mađarske", rekao je Orban, prenosi Večernjilist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim se miješati u osobne odabire životnog stila, navika i planova za odmor Mađara, ali s dužnim poštovanjem i oprezom, molim sve da ne organiziraju putovanja ili rezerviraju odmor u državama južnijim od Mađarske i da se ne smatraju turistima jer će to biti protivno zaštitnim mjerama na granicama", pojasnio je. Istakno je kako se u procjeni rizika ne vode medijskim napisima nego su u izravnom kontaktu s nadležnima u Austriji i Hrvatskoj, no ni ti podaci, tvrdi, nisu puno bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija se u većini država pogoršava u usporedbi s Mađarskom. Upozorenje da uvoz zaraze predstavlja najveću prijetnju Mađarskoj ne samo da je valjano, već i valjanije nego prije. Točno je da traje ljeto i da su ljudi na odmoru, ali će ono uskoro biti gotovo i počet će škola, a za obitelj je najvažnije da škola i vrtić normalno funkcioniraju", objasnio je mađarski premijer.

Orbán je, kao i mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó, viđen kako provodi godišnji odmor na jahti u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o epidemiji u svijetu i Hrvatskoj pratite OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo